Direct na de winterstop stond er voor Rijnsburgse Boys en FC Lisse een derby op het programma. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedroeg een punt in het voordeel van de Lissenaren. Alle ingredienten voor een spannende wedstrijd leken aanwezig, maar het pakte anders uit. Een vroege rode kaart van Lisse-rechtback Niels Buijs resulteerde in eenrichtingsverkeer richting het Lisse-doel. Uiteindelijk liet Rijnsburgse Boys de teller stoppen bij 6-0. Danny van der Vijver scoorde drie keer.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van dhr. D. Bos, vader van Rijnsburgse Boys- bestuurslid Ed Bos en trouw supporter van Rijnsburgse Boys. In de openingsfase waren beide ploegen in evenwicht. De eerste grote kans was voor Rijnsburgse Boys. Na een stief kwartiertje schoot Jeroen Hessing de bal uit een corner tegen Lisse-doelman Michael Bok aan. Even later, halverwege de eerste helft, vond een situatie plaats die cruciaal bleek voor het wedstrijdverloop.

Verwarring en frustratie

Raily Ignacio kwam vanaf links naar binnen en werd in het strafschopgebied vastgehouden door Niels Buijs. Vervolgens ontstond er frustatie en verwarring in het veld omdat Tom Zoontjes, die niet bij het duel was betrokken, de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Uiteindelijk kwam de rode prent toch in het bezit van de rechtmatige eigenaar, Buijs, en kreeg Rijnsburgse Boys een penalty. Deze werd koelbloedig door Ignacio in het net geprikt: 1-0. Een zware tegenvaller dus voor FC Lisse, aangezien de ploeg het vervolg van de wedstrijd met tien man verder moest.

In ondertal kreeg FC Lisse vervolgens een grote kans. Doordat Ronald Breinburg struikelde, kreeg Koen Fokkema vrije doortocht naar doelman Richard van Nieuwkoop De behendige aanvaller schoot echter over. Het bleek het belangrijkste wapenfeit van Lisse. De bezoekers wilden wel, maar het lukte simpelweg niet. Rijnsburgse Boys geraakte een kwartier na de openingstreffer in een zetel. Na een mooie combinatie tussen Resham Sardar en Ignacio gaf laatstgenoemde een goede voorzet op Danny van der Vijver, die de bal rustig intikte: 2-0.

Nieuwe domper

Vier minuten na rust kreeg Lisse een nieuwe domper te verwerken. Marvin Wijks maakte een mooie beweging in het zestienmetergebied en gaf de bal af op Van der Vijver. De middenvelder bleef wederom koelbloedig en tekende de 3-0 aan. Voor Van der Vijver was het een belangrijk doelpunt, omdat hij door deze goal in de top tien van topscorers aller tijden van Rijnsburgse Boys kwam

De meeste kansen waren óók in de tweede helft voor Rijnsburgse Boys en in de 58e minuut was het Wijks die de stand op 4-0 bracht na een mooie bal van Van Eeuwijk. Lisse had het moeilijk en kwam duidelijk een mannetje op het veld tekort. Vijf minuten na de 4-0 zette Ignacio de 5-0 op het scorebord. Lisse-keeper Bok schampte de bal nog, maar de bal ging alsnog het doel in.

De wedstrijd was al lang en breed gespeeld en Rijnsburg wist dat het de eerste overwinning na de winterstop in de pocket had. In de 72e minuut werd het 6-0 door wederom Van der Vijver na een vrije trap van Van Eeuwijk. Van der Vijver completeerde zijn hattrick en groeide uit tot de man van de wedstrijd.