De 3-1 overwinning op Jong Sparta was welkom voor Rijnsburgse Boys. Na weken waarin verliespartijen gewoon leken geworden, werd er op de Middelmors eindelijk gejuicht. Verdediger Hidde Prijs sprak dan ook over een overwinning voor het ‘zelfvertrouwen’.

Rijnsburgse Boys scoorde in de tweede helft drie keer. Goals kwamen op naam van Tillema, Halman en een eigen doelpunt van de Rotterdammers. Maar niemand die daar na 34 wedstrijden om maalt. De Uien zijn van de degradatieplekken weg en hopen de weg maar boven te hebben ingezet.

Çagri Kodalak zet een actie in
Van een degradatiekraker wilde de verdediger niet spreken. ,,Daarvoor is het te vroeg. We staan volgens mij zes punten van de nummer drie. Er is in deze competitie geen touw aan vast te knopen.”
,,Dat is ook de charme van de Tweede Divisie”, vervolgt Prijs. ,,Op de twee bovenste na weet je niet wat je kunt verwachten. Neem Jong Sparta bijvoorbeeld. Nu speelden ze met heel veel jongeren. Dat kan volgende week zomaar anders zijn.”
Er viel eindelijk weer eens wat te juichen voor Rijnsburgse Boys
Prijs zegt blij te zijn met het niveau in de Tweede Divisie. ,,Dat ligt veel hoger dan in de competitie van vorig jaar”, oreert hij. ,,Details worden afgestraft en de tegenstanders zijn veel sterker. Mooi om tegen te spelen.” Volgens Prijs was Rijnsburgse Boys de betere ploeg. ,,We kwamen lullig op achterstand. Maar daarna moeten we gewoon scoren. Met 3-1 rusten zou niet gek zijn.”
Eind goed, al goed
In de tweede helft kwam het allemaal goed voor de Rijnsburgers. Met een 3-1-nederlaag werden de Spartanen terug naar Rotterdam gestuurd. ,,We hebben kwaliteit genoeg om hoger te spelen. We hadden er vandaag zeven of acht moeten inschieten.” En dan tot besluit: ,,Dit voelt een beetje als revanche. Voor vorige week tegen Katwijk, maar zeker voor de pot daarvoor tegen VVSB.”

Foto’s: Hans Heemskerk