Van Nispen was tot vorig weekend foutloos, maar de 2-1 nederlaag tegen Nicolaas Boys bracht daar verandering in. Tegen FC Rijnland aasden de Zilkers op revanche. De derdeklasser kreeg de mogelijkheden wel om de wedstrijd te winnen, maar kon die niet verzilveren. Van Nispen verloor terecht met 2-0 van de Leidenaren.

In een open en vermakelijke wedstrijd was FC Rijnland de ploeg die het beste met zijn kansen omging. Van Nispen liet het initiatief aan de Leidenaren en probeerde in de omschakeling toe te slaan. FC Rijnland speelde als een hond die blafte maar niet beet, waardoor Van Nispen amper in de problemen kwam in de eerste helft.  Zelf kregen de Zilkers één grote kans om op voorsprong te komen, maar het schot van spits Mike Van Haaster kon gepareerd worden door de doelman van FC Rijnland.

,,Wij hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. Ik kan mijn jongens niks verwijten”, vertelde een realistische trainer René Ras. ,,Wij wisten dat de tegenstander achterin kwetsbaar was en gaven ze de ruimte om op te bouwen. FC Rijnland is vooral kwetsbaar in de omschakeling. Ze hebben een aantal snelle en handige voetballers voorin, maar die hadden wij aardig onder controle door compact te spelen.”

,,FC Rijnland had in het eerste bedrijf wel meer de bal en ze voetbalden iets makkelijker en beter, maar ze werden nauwelijks gevaarlijk”, vervolgt Ras. ,,Zij hebben één grote kans gecreëerd voor rust en wij kregen ook nog een grote kans, maar die ging er helaas niet in.”

Vlak naar rust creëerde Van Haaster vanuit het niets een grote kans voor zichzelf, door iets over de middellijn weg te draaien bij zijn bewaker. Daarna zette de aanvaller een rush in richting het doel van de Leidenaren. Helaas voor Van Nispen wist de spits zichzelf niet te belonen omdat hij voorlangs schoot. Gaandeweg de wedstrijd begonnen de Leidenaren steeds meer aan te dringen om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken.  De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen, maar de aanvallers van FC Rijnland hadden hun vizier niet op scherp staan.

van-haaster                      Spits Mike van Haaster beleefde een eenzame middag in de aanval van Van Nispen

Foutje
Ongeveer twintig minuten voor tijd kwamen de Leidenaren op voorsprong door een fout Tom van Maris genadeloos af te straffen. De Zilkse doelman verwerkte een terugspeelbal niet goed en Koos de Haas wist hiervan te profiteren door de openingstreffer te scoren. In het vervolg van de wedstrijd kreeg de ploeg van Rene Ras een aantal kansen om de gelijkmaker te maken, maar de scherpte voor het doel ontbrak.

Omdat Van Nispen na de 1-0 achterstand meer risico nam om de gelijkmaker te forceren, lagen er voor de Leidenaren mogelijkheden om te toe slaan in de counter. De thuisploeg sprong slordig om met de geboden mogelijkheden. Tien minuten voor de tijd besliste spits Boudewijn Kamphues de wedstrijd definitief in het voordeel van FC Rijnland door een corner overtuigend binnen te koppen. Deze genadeklap kwam Van Nispen niet meer te boven.

,,Wij hebben zelf nog een aantal goede kansen gehad in de tweede helft, maar we lieten na om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen”, sprak een beteuterde Ras. ,,Er had meer ingezeten voor ons. Tom [Van Maris red.] maakt bij de 1-0  een fout door een terugspeelbal niet goed te verwerken, terwijl dat normaal gesproken altijd goed gaat. Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat de ploeg die de eerste goal maakte, de wedstrijd ging winnen. Helaas viel die voor ons aan de verkeerde kant. Zulke dingen gebeuren in het voetbal.”

FC- Rijnland – Van Nispen 2-0 (0-0).
68. De Haas 1-0, 79. Kamphues 2-0

Van Nispen: Van Maris, Van Haaster, Van Westerop, K. Van der Linden, Witteman, Damen, De Jong (75. J. Van der Linden), De Groot, Van Haaster, Verhoeven, Smit.

Foto’s: Trudy van den Berg