Op bezoek bij de koploper van de Tweede Klasse C speelde Teylingen de eerste helft beter dan Den Hoorn. Dat het na afloop toch met een 2-0 nederlaag huiswaarts keerde gaf de kwaliteit aan van de thuisploeg.

,,We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. We voetbalden goed en kansen kwamen er. Dorus van der Voort had binnen de minuut al de 0-1 op zijn schoen. We voelden al vrij snel aan dat er hier wat te halen viel”, vond linksback Melvin van der Krogt.

Teylingen zaaide veel verwarring bij Den Hoorn door met veel positiewisselingen zonder bal de ruimtes te creëren. De ene keer was het Tom van der Vlugt die voorin te vinden was, de andere keer was het juist weer Jaap Zwetsloot die voorin op dook. In de eerste helft werd tot tweemaal toe een aantal spelers naar Den Hoorn-trainer Ronald Hes geroepen om de boel neer te zetten. Een compliment aan het adres van de Sassenheimers.

Openingstreffer
Kort na rust kreeg Van der Voort wederom dé kans op de openingstreffer. Vanuit een stiftbal aan de zijkant in het strafschopgebied over de keeper, leek de 0-1 te vallen, echter was het de meegelopen laatste man die zorgde voor een geweldige verdedigende ingreep. Hij kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Dat was direct ook het startsein voor Den Hoorn om een tandje bij te schakelen.

In een counter werd de gevaarlijke en snelle rechtsbuiten Dominique da Cruz weg gestuurd en met een vlammend schot verschalkte hij doelman Wessel Zonjee. In de fase hierna had Den Hoorn het duel al kunnen beslissen. Dezelfde Da Cruz schoot onbegrijpelijk voor open doel naast. Daarna had Mark van der Vlugt de 1-1 op het scorebord kunnen brengen, maar zijn vrije trap ging naast. Donny Slot besliste na een mooie steekpass de wedstrijd door één-op-één niet te falen.

,,We willen een goede plek in de middenmoot veroveren en daar moeten we de laatste twee wedstrijden alles aan doen.”

,,In de tweede helft zette Den Hoorn ons goed onder druk, waardoor we niet meer aan goed voetbal toekwamen. We moeten leren om ons onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goede eerste helft”, vervolgde Van der Krogt.

Veldspel
Na de wat mindere resultaten van de afgelopen weken, één punt uit drie wedstrijden, is de degradatiestreep akelig dichtbij gekomen. Twee punten om precies te zijn. De komende twee wedstrijden speelt Teylingen tegen twee ploegen die lager staan op de ranglijst. Aanstaande zondag is het ROAC-uit en de eerste competitiehelft wordt een week later afgesloten in een thuiswedstrijd tegen DOSR.

Teylingen heeft minimaal vier punten nodig om met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft te beginnen. Het veldspel duidt erop dat dit mogelijk is, feit is wel dat het rendement voorin de laatste weken te wensen overlaat.

,,We willen een goede plek in de middenmoot veroveren en daar moeten we de laatste twee wedstrijden alles aan doen. Ik heb daar wel vertrouwen in. Als het we ons spel voortzetten gaat dat zeker lukken”, sloot de verdediger positief af.

Den Hoorn – Teylingen 2-0 (0-0) 56. Da Cruz 1-0, 83. Slot 2-0

Teylingen: Zonjee, Stol (80. Jongen), Dolieslager, Hulsbosch, Van der Krogt, D. Zwetsloot, M. van der Vlugt, J. Zwetsloot (74. Acimovic), T. van der Vlugt, Safi en Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer