Ter Leede heeft de weg naar boven gevonden. De Sassenheimers boekten bij Heinenoord de derde opeenvolgende zege: 1-2. Henk Wisman was er logischerwijs content mee, maar bleef realistisch. ,,We hebben nog steeds dezelfde problemen, namelijk dat we erg veel kansen nodig hebben. Het heeft een tijdje erg tegengezeten en nu zit het even mee.”

,,De eerste helft gaven we nagenoeg niets weg en zelf kregen we een aantal goede kansen”, vertelt Wisman. Toch duurde het tot de 43e minuut voordat Ter Leede op voorsprong kwam. ,,Een voorzet werd bij de tweede paal teruggekopt door Ben van der Lans en vervolgens door Thierry van der Kooye afgemaakt”, vertelt Wisman. ,,Een prima goal.”

Kort na de thee bracht Ter Leede de marge naar twee. Jeffrey Bok werd gevloerd en Ronnie Verplancke legde succesvol aan vanaf elf meter. ,,Gezien het feit dat zij 1 op 1 en opportunistisch gingen spelen, hadden wij daarna 0-3 en misschien wel 0-4 moeten maken. De kansen waren daarvoor aanwezig via onder meer Dam, Bok en Ammerlaan. Dat deden we niet en door hun 1-2 tien minuten voor tijd werd het nog even heel erg spannend.”

Geen recht
Maar Ter Leede hield stand en de opportunistisch ingestelde tegenstander op afstand. Zelf lieten de Sassenheimers nog een aantal kansen onbenut. Volgens Wisman deed de 1-2-uitslag dan ook niet recht aan de verhoudingen op het veld. De score had in zijn ogen hoger moeten uitvallen.

Dat Ter Leede voor de derde keer op rij won en de subtop nadert, deed Wisman een glimlach ontlokken. ,,Daar ben ik tevreden over.”