Er zullen weinig mooiere allitererende namen zijn in de Bollenstreek dan de nieuwe parel in de selectie van Valken ’68. Rody Redel luidt de naam van de achttienjarige middenvelder van de roodgele formatie. Hij speelde de afgelopen twee wedstrijden in de basis van de Valkenburgers en is sinds dit seizoen een vast deel van de selectie. Maar dat hij nu definitief is doorgebroken, wil hij niet zeggen. Hij spreekt vooral nuchter: ,,Nee, ik stond daar nu vooral door blessures binnen de selectie.’’

Twee jaar geleden zag het voetballeven van Redel er heel anders uit. De middenvelder was actief op de Kikkerpolder bij het Leidse UVS. Hij verloor daar als B-junior echter het plezier in het voetbal. ,,Toen zeiden klasgenoten ‘kom naar Valken’, en dat heb ik toen gedaan’’, verklaart hij. ,,Ik zag het als twee stappen terug om er vervolgens vier vooruit te doen. Ik speelde natuurlijk bij UVS in de Tweede Divisie, en de jeugd bij Valken speelt niet zo hoog.’’

Vier stappen vooruit
Die vier stappen vooruit lieten niet lang op zich wachten. Vorig seizoen werd hij door Jacco van Staalduinen al eens bij de selectie gehaald. ,,Bij Forum Sport maakte ik als zeventienjarige mijn debuut’’, zegt hij vol trots. Ondanks dat Valken enorm veel aanwinsten van buitenaf haalde, schurkte Redel ook dit seizoen tegen de selectie aan. ,,In het tweede speelde ik acht wedstrijden waarin ik zeven keer scoorde. Ik was daar dus goed bezig. Op de trainingen mocht ik het al laten zien en nadat er enkele blessures binnen de selectie waren, mocht ik in de beker tegen DRL in de basis starten.’’

A-junior
Als tweedejaars A-junior krijg je het fysiek altijd zwaar bij de senioren. Redel is daarop geen uitzondering. ,,Iets waaraan ik moet werken’’, beaamt hij leergierig. ,,Net als mijn aanwezigheid in het veld. Ik moet meer praten tegen mijn teamgenoten. Maar omdat ik nog zo jong ben, doe ik dat niet zo snel. Maar dat is onderdeel van het leerproces. Want voetballend kan ik het niveau wel aan. Mijn sterke punten zijn dan ook het positionele spel en technisch meevoetballen.’’

De student sportmanagement zit ondertussen met Valken in zwaar weer. Uit de laatste twee wedstrijden werd er één punt gehaald. Uit bij de koploper werd verloren, terwijl een thuisduel tegen de hekkensluiter een punt opleverde. Te weinig voor een kampioenskandidaat. ,,Tegen DoCoS zaterdag moeten we ons daarvoor revancheren. We moeten drie punten pakken om de tweede periode goed te starten. Voor het kampioenschap zijn we voorlopig uitgeschakeld. Dus dan maar promoveren via de achterdeur.’’

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen