Leon Tol vertrekt aan het einde van het seizoen bij Rijnsburgse Boys. Dat heeft de topklasser zaterdag bekendgemaakt. Tol gaat terug naar Volendam, waar hij eerder voor zowel de amateur- als de proftak speelde. Hij gaat uitkomen voor de amateurs, competitiegenoot van Valken ’68. 

Tol is bezig aan zijn tweede seizoen op de Middelmors. Hij komt momenteel weinig aan spelen toe. Scheidend trainer Niek Oosterlee kiest centraal achterin vooral uit het trio Jeroen Hessing, Renee Troost en Bart Freke.

De 29-jarige Tol geeft op de clubsite tekst en uitleg. ,,De reden voor mij is de reistijd. Ik sta regelmatig in de file, ben daardoor veel tijd kwijt om naar de trainingen te komen en dat kan ik steeds moeilijker combineren. Ik had met de club nog niet gesproken over volgend seizoen, dus ik weet niet of ze met me door hadden gewild. Ik wilde de club zelf snel duidelijkheid geven. Dat is voor de nieuwe trainer ook handig, anders denkt hij de komende weken misschien dat hij op mij kan rekenen volgend seizoen.”

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN