We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Afgelopen weekend gingen de Topklasse en de zondagse Derde Klasse van start, komend weekend beginnen ook de andere competities weer. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een aantal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In deze aflevering René Ras, trainer van Van Nispen, die zijn ploeg zondag al met 3-0 zag winnen van Nicolaas Boys.

René, wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft?

,,Ons doel is om zoveel mogelijk punten te halen. We gokken op plaats vier en hopen dan in aanmerking te komen voor een vervangende periode, zodat we aan het einde van het seizoen nog nacompetitie kunnen spelen. Dan zou ons seizoen geslaagd zijn.”

Waar ben je over te spreken en waarover niet?

,,In grote lijnen ben ik tevreden over de inzet die mijn team toont. Vooral de laatste wedstrijden gaat dat goed. Eerder hebben we het in dat opzicht een aantal keer laten afweten. Dat is hetgene waar ik het meest van baal. Tegen ploegen als WVC en SJZ lieten we ons de kaas van het brood eten. Gelukkig hebben we hier nu al een aantal wedstrijden geen last van gehad.”

Wie wordt er kampioen en wie degradeert er?

,,Ik denk dat de kans het grootst is dat Meerburg kampioen wordt. Over de degradanten kan ik nog niet echt uitspraken doen. Wij zitten in plaats van veertien met vijftien teams in de competitie. De promotie/degradatie-regeling is wel landelijk geregeld, maar daar wordt vooral uitgegaan van veertien teams. Voor ons betekent het dat we drie degradanten hebben en twee teams die p/d-duels moeten spelen. Hierdoor zijn de onderste vijf plaatsen gevaarlijk. Dat is dus een derde van de competitie. Dit omdat de  KNVB volgend jaar weer veertien teams in de competitie wil hebben. Wij hebben niet gevraagd om vijftien teams, waardoor de kans op degradatie groter is. De KNVB zou in de winterstop kijken of ze dit konden veranderen. Ze hebben alleen nog helemaal niets van zich laten horen. Ik wil dus eerst weten of de regeling wordt veranderd.”

Het seizoen voor Van Nispen is geslaagd als…

,,We de vierde plek halen, dan is de doelstelling gehaald. Het seizoen valt zelfs goed te noemen als we de nacompetitie halen. Met een plek in het linkerrijtje draait Van Nispen een normaal seizoen. En mochten we in het rechterrijtje eindigen, dan kunnen we spreken van een slecht seizoen. Ik denk dat we in die opsomming moeten denken.’’

 Hoeveel punten gaat Van Nispen halen?

,,Pfoe, daar moet ik even over nadenken. We hebben nu 25 punten en moeten nog twaalf wedstrijden spelen. Ik denk dat we uiteindelijk uitkomen op een punt of 49. Als we daadwerkelijk op de vierde plaats willen eindigen, dan hebben we nog wel wat meer punten nodig. Ik verwacht zo’n 56.”

Foto: Trudy van den Berg

POPULAIRE BERICHTEN