Gedurende de matige tweede helft in het thuisduel tegen Heinenoord sloeg de stemming – ondanks het uitblijven van (meer) doelpunten – rond de 75e minuut op Nieuw Zuid helemaal om. Nadat bekend was geworden dat Noordwijk bij Sportlust ’46 had gelijkgespeeld, steeg vanaf de tribune een luidruchtig ‘wij staan bovenaan’ op. Daarmee nam de blauwwitte aanhang alvast een voorschot op de naderende overwinning die Quick Boys de nieuwe koploper zou gaan maken.

Dat Mohamed el Osrouti in blessuretijd de eindstand op 3-0 bepaalde, maakte de middag helemaal compleet voor de supporters die al jarenlang snakken naar de Topklasse. De matige tweede helft van hun favorieten, waarin de thuisploeg verzuimde de score veel hoger op te voeren, was dan ook snel vergeten. Jan Zoutman wenste daar na afloop nog wel even op terug te komen. De oefenmeester zag zijn ploeg met name na de rust veel te weinig doen met de geboden ruimte. ,,Het zag er in de opbouw eerst nog wel goed uit, maar al vanaf dertig meter van hun goal verzandden de meeste van onze aanvallen. De kansen die we toch nog kregen, lieten we vervolgens onbenut. Er hadden er wel een paar meer bij gemogen vanmiddag.”, klonk het kritisch uit de mond van de oefenmeester.

Dat Quick Boys zo nonchalant te werk kon gaan, dankte de ploeg aan twee treffers voor de pauze. Vanaf de aftrap had Quick Boys weinig te duchten van de opponent. Het was daarbij tekenend dat goalie Martijn de Zwart het in het eerste bedrijf moest doen met twee terugspeelballen, terwijl het even oppassen geblazen was bij een vrije trap die in de muur belandde. Verder kwamen de bezoekers niet, zodat het continu spitsuur was voor Heinenoord-doelman Danijel Ribaric.

IMG_1455                             Yordi Teijsse opende de score met zijn vijftiende seizoenstreffer

Toch had Quick Boys zes hoekschoppen en een handvol vrije trappen nodig, alvorens het in de 34e minuut op voorsprong wist te komen. Vanaf de linkervleugel slingerde Milan Hoek het leer dit keer loepzuiver voor de goal, waarna Yordi Teijsse vanaf acht meter dankbaar raak knikte (1-0). Heinenoord leek zonder verdere kleerscheuren de thee te halen, maar kwam bedrogen uit. Op slag van rust draaide Delano a Cohen op aangeven van Dennis van der Plas open, om vanaf 25 meter genadeloos uit te halen. Zijn fenomenale streep was goed voor de 2-0 ruststand. Een goal om in te lijsten en vergelijkbaar met een eerdere treffer die de aanvoerder bij Sportlust’46 produceerde. De ‘man of the match’ glunderde er na afloop nog maar eens hartelijk om. ,,Hier moet ik mijn handelsmerk maar van gaan maken’’, nam A Cohen zich voor.

Voor Heinenoord lag een pittige nederlaag in het verschiet. Zover kwam het echter niet, omdat het na de pauze eveneens oppermachtige Quick Boys zich de nodige slordigheden permitteerden, en in een veel te laag tempo bleef acteren. Zo joeg El Ousrouti bij een vrije schietkans de bal onbeheerst over en naast de goal. Invaller Thomas de Vries maakte het nog bonter door voor een gapend doel naast te mikken.

IMG_1317                                 Rechtsback Henry Opoku in een fel duel verwikkeld

Die missers vormden geen enkel probleem voor de thuisploeg. Zelfs de middenlijn bleek deze middag een te hoge drempel voor de Rijnmonders om te passeren. Martijn de Zwart hoefde ook nu nauwelijks in actie te komen.  De sluitpost had het duel net zo goed in zijn dagelijkse kloffie kunnen afwerken. Heinenoord, dat na drie wissels ex-prof Pascal Bosschaart geblesseerd zag uitvallen, moest de ultieme slotfase zelfs door met negen man. Anthal van den Berg werd met tweemaal geel van het veld gestuurd.

,,Zeker toen hadden we vaker moeten toeslaan”, stelde Zoutman. ,,Zelfs een paar overtalsituaties werden niet goed uitgespeeld. Dat we nu bovenaan staan is natuurlijk het gevolg van negen opeenvolgende overwinningen. Verder moeten we nu niet te lang bij stilstaan bij de eerste plaats. Er volgen nog twaalf finales. Aan het feit dat we Noordwijk vandaag in de strijd om de tweede periodetitel op achterstand hebben gezet, hecht ik meer belang. We hebben voor die prijs nu de beste papieren.’

Quick Boys – Heinenoord 3-0 (1-0). 34. Teijsse 1-0, 45. A Cohen 2-0, 90+1. El Osrouti 3-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen (74. Aafjes), A Cohen (74. Thomas de Vries), Hoek, Sahadewsing. El Osrouti, Teijsse, Steemers.

Foto’s: Hans van Duijn