Het commentaar van Dirk Zwetsloot loog er niet om na de 1-0 nederlaag bij Nicolaas Boys, een resultaat waarvoor Teylingen zich moest schamen. ,,We begonnen nog wel goed aan de wedstrijd, maar vergaten zoals wel vaker te scoren. Vervolgens gingen we de lange bal hanteren en dat ligt ons niet. Het spel werd dramatisch.”

Teylingen controleerde de wedstrijd in Nieuwveen in de eerste helft. Maar bij de eerste de beste tegenslag, kort na rust, was al het goede van de eerste helft verdwenen. Er ontstond onrust na de 1-0 van Nicolaas Boys in het team. Die bleef gedurende de tweede helft, mede door de foute keuzes die gemaakt werden om tot kansen te komen. Nicolaas Boys bleef eenvoudig overeind en pakte in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten. Punten die de Sassenheimers heel goed hadden kunnen gebruiken.

Zwetsloot: ,,Gelukkig morsen alle concurrenten (Meerburg, SJZ en Graaf Willem II VAC) punten, behalve Alphen. Toch maken we door deze nederlaag een pas op de plaats voor het kampioenschap”, vervolgt de middenvelder, die twintig minuten voor tijd met rood kon vertrekken wegens slaan. ,,Een belachelijke actie van de scheidsrechter. Iedereen kon zien dat hier weinig aan de hand was.”

Zondag speelt Teylingen wederom tegen een laaggeklasseerde tegenstander, ASC. In de uitwedstrijd werd moeizaam een puntje gepakt. Zwetsloot tot slot: ,,In deze Mickey Mouse-competitie zijn er schijnbaar geen ‘makkies’.”

Nicolaas Boys – Teylingen 1-0 (0-0).

Teylingen: Zonjee, Stol (65. van der Krogt), Jongen, B. Van der Vlugt, Acimovic; J. Zwetsloot, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; Hulsbosch, Safi (65. Langeveld), Van der Voort
Tekst: Koen van der Vlugt
Archieffoto: Peer Compeer