Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje waarin niet altijd de beste ploeg wint, maar waar een dosis geluk en effectiviteit ook een rol spelen. Vaak biedt een veelheid aan gecreëerde kansen een garantie voor succes. Maar dit causale verband is niet altijd aanwezig. Op De Zilk kunnen ze er na de wedstrijd tegen ASC over meepraten. Van Nispen bood ASC goed partij, maar kreeg van de ploeg uit Oegstgeest een duidelijke les in effectiviteit door met 4-1 huiswaarts te worden gestuurd.

Wie de wedstrijd niet gezien heeft en afgaat op de uitslag, en dan de conclusie trekt dat Van Nispen geen schijn van kans had tegen ASC, maakt zich schuldig aan ‘scorebordjournalistiek’. De uitslag gaf een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen op het veld, luidde de analyse van trainer René Ras na afloop.

,,We hebben over de hele wedstrijd gezien meer kansen gecreëerd, maar we staan uiteindelijk met lege handen. ASC ging veel effectiever om met de kansen dan wij. Daar komt nog bij dat wij de goals te makkelijk weggaven. Ook het scoreverloop zat niet mee. Met de rust stonden we 2-0 achter. Na tien minuten in de tweede helft maakten we de aansluitingstreffer. Na een vlotlopende aanval via de linkerkant legde Jelle Vleugel goed terug en schoot Dick Verhoeven binnen. Vijf minuten later maakten zij de 3-1 en toen was de wedstrijd gespeeld”, aldus Ras.

DSC_0054_bewerkt-1

,,Er had vandaag meer ingezeten, maar dan hadden wij minder slordig met de kansen moeten omgaan en bovendien minder persoonlijke fouten moeten maken. Dit heeft ons de das omgedaan”, vervolgt Ras. ,,In de thuiswedstrijd tegen ASC kregen we met een overwinning misschien teveel. Vandaag zat er meer in en hebben we te weinig gekregen. We waren gelijkwaardig aan ASC, maar zij waren beter bij de les.”

Ondanks de nederlaag was Ras niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Waar ik over te spreken ben is dat mijn team is blijven voetballen na de achterstand en kansen bleef creëren”.

Door de nederlaag in Oegstgeest kon Van Nispen geen passend vervolg geven aan de klinkende herstart van de competitie. Vorige week werd met 3-0 gewonnen van Nicolaas Boys. De Zilkers zijn hierdoor weer terug bij af en blijven achtste op de ranglijst. Wil de uitgesproken doelstelling behaald worden, eindigen bij de eerste vier en het spelen van nacompetitie, dan is voor Van Nispen nog het nodige werk aan de winkel.

Foto’s: Trudy van den Berg