Feitelijk vertelde een blik op de doelpuntenmakers het verhaal over Ter Leede – Quick Boys (0-4). Scoren is een vak apart, een ambt dat niet aan iedereen besteed is. Het was voor Ter Leede pijnlijk dat uitblinker Robert Steemers en Yordi Teijsse, aanvallers die groot werden op de Roodemolen, het verschil maakten. De mankementen van hun oude club werden pijnlijk blootgelegd.

Ter Leede toonde zich tegen Quick Boys als een gedetineerde met ontsnappingsplannen. De Sassenheimers werden onderworpen aan het strenge regime van de ‘bewakers’ uit Katwijk, die geen tegenspraak duldden. Ter Leede diende zich rustig en gedeisd te houden en hoopte op momenten van onachtzaamheid. In een poging om op vrije voeten te komen, moest ieder buitenkansje aangegrepen worden. En dat was nou net wat Ter Leede niet deed.

Ter Leede’s snode plannen werden door Quick Boys in een vroegtijdig stadium in de kiem gesmoord. Om bovenstaand verhaaltje af te sluiten: dus nog binnen de gevangenispoorten. Ter Leede had aanvalsleider Selmo Kurbegovic op verkenning gestuurd, maar dat bleek een weinig gelukkige keuze. De linkspoot liet twee grote kansen liggen. Vlak na rust werkte Kurbegovic – tot ongeloof van de Ter Leede-supporters – een inzet van dichtbij naast. In de eerste helft had de aanvaller al vrij voor Martijn de Zwart gemist. Die kans ontstond na een foute uitgooi van de doelman zelf. Het waren de momenten waar het onderliggende Ter Leede het van moest hebben.

Sahadewsing                                  Een schot van Quick Boys-spelmaker Jerghinio Sahadewsing

Toegegeven: het is wellicht ook een beetje zijn lichaamshouding, maar Kurbegovic wekte niet de indruk veel energie in de wedstrijd te willen leggen. Een schril contrast met zijn collega-spits, die ooit ook de Sassenheimse aanval leidde. Door Teijsse’s doorzettingsvermogen kwam Quick Boys op voorsprong. Zijn kopbal in de 25e minuut werd aanvankelijk fantastisch gekeerd door Bogdan Constantin. In plaats van bij de pakken neer te zitten, zette Teijsse door. Zijn krachtsinspanning om de bal binnen te houden, sorteerde effect. De voorzet van Teijsse werd door Steemers binnengewerkt: 0-1.

Het was niet het eerste moment waarin Teijsse zijn gretigheid toonde. Een minuut daarvoor had hij uit een schier kansloze hoek de bal op de kruising gepegeld. Uiteindelijk was de hoofdrol niet aan Teijsse voorbehouden, maar aan die andere voormalig aanvaller van Ter Leede. Steemers leverde een ijzersterke prestatie met twee goals en twee assists. Vooral het voorbereidende werk was om van te smullen. Steemers’ goals waren niet fraai, maar hij stond er in ieder geval wel om de trekker over te halen.

,,Het verschil is dat Quick Boys op de cruciale posities meer kwaliteit heeft”, vertelde trainer Henk Wisman. ,,Steemers en Teijsse maakten het verschil. Ooit waren ze van ons, nu niet meer. Het zijn spelers die doelpunten kunnen maken. Teijsse laat het wekelijks zien, en Steemers vandaag ook.”

Teijsse                                    Yordi Teijsse juicht na zijn zestiende seizoenstreffer

Op de zege viel helemaal niets af te dingen. Sterker nog, Quick Boys had met meer precisie nog naar een grotere uitslag kunnen uitlopen. Na de 0-2 was het verzet van Ter Leede gebroken. De thuisploeg had daarvoor (kort na rust) zijn beste fase van de wedstrijd gehad. Het overstappen van 4-4-2 naar 4-3-3 kwam het aanvalsspel ten goede, maar tot een treffer leidde het niet. ,,Als Selmo die bal had gemaakt, had ik het nog willen zien”, zei Wisman. ,,Dan was het een heel andere wedstrijd geworden.”

Het verschilt nogal of Quick Boys en Ter Leede elkaar in Sassenheim of in Katwijk ontmoeten. De laatste twee edities op Nieuw Zuid werden door de Sassenheimers met 0-1 gewonnen. Op de Roodemolen heerst juist Quick Boys de laatste jaren en werd opnieuw een grote uitslag neergezet. En dat onder toeziend oog van vele Katwijkers. Nu Quick Boys weer op volle toeren draait, neemt het enthousiasme en de trots zienderogen toe.

Succes heeft vele vaders, maar een belangrijke grondlegger is Jan Zoutman. De coach heeft na een moeizaam begin de boel stevig op de rit gekregen. Tegen Ter Leede werd voor de tiende keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Een clubrecord.

0-4                                       De 0-4 van linksback Joey Ravensbergen in de maak

Zoutman: ,,Ik ben heel blij met onze prestatie van vandaag. Tegen een op voorhand lastige tegenstander zijn we niet in de problemen geweest. Dat we vier keer scoren geeft aan dat we redelijk wat kansen hebben gecreëerd. En we hadden er nog wel meer kunnen maken. Maar kansen missen hoort ook bij voetbal. Als alle kansen benut waren, had het iets van 2-8 geworden.”

,,Daarnaast vind ik dat we goede goals hebben gemaakt. Bij de eerste kon Robert intikken door de alertheid van Yordi. Bij de 0-2 was de afronding wellicht wat gelukkig, maar was de inleiding prima
De 0-3 kwam voort uit een mooie aanval en de 0-4 was ook een goede goal.”

Ter Leede – Quick Boys 0-4 (0-1). 25. Steemers 0-1, 62. Steemers 0-2, 74. Teijsse 0-3, 81. Ravensbergen 0-4

Ter Leede: Constantin, Boelee, Van der Lans, Kewal, Robertson, Ait El Houssi (46. De Kruys), Kappenberg, Verplancke (75. Van der Kooye), Ammerlaan, Dam, Kurbegovic

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen (77. Aafjes), Hoek, Sahadewsing (82. Driebergen), El Ousrouti (85. Thomas de Vries), Teijsse, Steemers

Foto’s: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN