VVSB kan met een prettig gevoel gaan toeleven naar het bekerduel tegen FC Den Bosch. De Noordwijkerhouters waren zondag met 1-4 te sterk voor Magreb ’90. Bas Ruigrok, de maker van de 1-2, sprak van ‘een grote opluchting’. ,,Deze overwinning was heel welkom.”

Vooral met het oog op de tickets voor de Tweede Divisie deed VVSB goede zaken. ,,De ploegen boven ons hebben ook allemaal gewonnen”, vertelt Ruigrok. ,,We houden nu aansluiting met plek zeven.”

VVSB verloor vorige week niet voor de eerste keer dit seizoen ondanks een groot veldoverwicht. De Treffers, een directe concurrent, was op de Boekhorst met 0-1 te sterk. Het leek een repeterend verhaal te worden: domineren, kansen creëren, en uiteindelijk toch verliezen. ,,Het vrat aan ons als ploeg. We speelden redelijk, maar verloren toch steeds”, stelt Ruigrok. ,,We hebben er veel over gepraat en ook met de aanvallers doelgericht getraind. Uiteindelijk is het beste medicijn gewoon doelpunten maken. Vandaag scoorden we vier keer, allemaal prima goals, en dat is goed voor het vertrouwen.”

Pislink
Toch was het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn voor VVSB in Utrecht. De thuisploeg leidde halverwege met 1-0. ,,Van Leeuwen was pislink in de rust”, vertelt Ruigrok, die zelf ook een groot contrast tussen de twee helften zag. ,,Magreb is een goede ploeg, met flink wat handenbindertjes. Ik vind dat niet iedereen er in de eerste helft alles aan deed bij ons. Vooral van balbezit naar balverlies schakelden wij niet goed om. Ik heb het vaker gezegd: wij zijn een goede ploeg, die als het draait moeilijk is te verslaan. Maar wij hebben geen ploeg die het zich kan veroorloven op tachtig of negentig procent te spelen. Vandaag was in dat opzicht een goed voorbeeld. De tweede helft lukte het allemaal wel.”

Ruigrok

Volgens Ruigrok lagen meerdere factoren ten grondslag aan de Noordwijkerhoutse opleving. De vlotte 1-1 bijvoorbeeld van Giovialli Serbony, die werd gevolgd door nog een goal uit een corner, van Ruigrok zelf. Volgens de Hillegommer pakte een dubbele wissel in de rust ook goed uit. Maikey Parami en Peet van der Slot kwamen binnen de lijnen voor Tomas Tavilla en Tim de Rijk. Ruigrok sprak voor Van der Slot zijn waardering uit. ,,Petje af voor Peet. Hij is natuurlijk teleurgesteld dat-ie niet speelt. Als ik dan zie hoe hij invalt, volle bak en of er niets aan de hand is, dan vind ik dat grote klasse.”

Tommy Bekooij besliste halverwege de tweede helft met een knappe solo de wedstrijd in het voordeel van VVSB. Frans van Niel verzorgde in de blessuretijd het slotakkoord (1-4). Hoewel de paarsgelen dus een eclatante zege boekten, en Ruigrok scoorde, was hij niet helemaal content. ,,Ik ben gematigd tevreden. Ik heb veel werk verzet en dat is ook mijn spel. Maar aan de bal had het beter gemoeten. Ik ben momenteel wat minder in vorm. Mijn gevoel is dat we allemaal wat zoekende waren.”

Genieten
Al met al was de uitkomst prima. Zo slaagde VVSB ook in mentaal opzicht. Het was verleidelijk om in het hoofd al bij woensdag te zitten, als de bekerkraker tegen Den Bosch op het programma staat.

,,De competitie is het belangrijkste”, zegt Ruigrok. ,,Het is dit seizoen het makkelijkste om de Tweede Divisie te bereiken. Daarna wordt het veel moeilijker. We gaan ons vanaf nu voorbereiden op Den Bosch, waarvan ik niet zo gek veel weet. Het wordt ook genieten van het moment, iets dat ik eerder tegen Capelle ook al heb gedaan. Maar we weten ook dat we niet kansloos zijn.”

Morgenavond zal de basis van VVSB uitlopen, en dinsdag staat er ook nog een training gepland. Ruigrok krijgt morgenochtend overigens hoog bezoek, van Fox Sports. ,,Ze komen om half elf langs en gaan me volgen op werk. Ik vind dat echt prachtig.”

Magreb ’90 – VVSB 1-4: 43. Dissels 1-0, 47. Serbony 1-1, 53. Ruigrok 1-2, 68’ Bekooij 1-3, 90’ Van Niel 1-4.

VVSB: Van der Meer, De Rijk (46. P. van der Slot), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Bekooij (82. Zigo Tichem), Serbony, Tavilla (46. Parami)

Archieffoto’s: Tino Stueln

POPULAIRE BERICHTEN