Robert Steemers was zaterdag met twee goals en twee assists de grote man in de derby tegen Ter Leede (0-4). De Voorschotenaar had geen beter moment voor zijn glansrol kunnen uitkiezen. Steemers’ toekomst op Nieuw Zuid is nog ongewis. Ook werd na de wedstrijd bekendgemaakt dat de aanval van Quick Boys volgend seizoen wordt versterkt met Kenneth Misa Danso, een concurrent voor Steemers dus.

,,Ik had dit zeker even nodig”, vertelde een stralende Steemers. ,,Het was een heerlijke bevrijding en goed voor mijn zelfvertrouwen. Kijk, mijn contract is nog niet verlengd. Ik weet dat ik meer moet laten zien om voor verlenging in aanmerking te komen.”

Steemers kwam afgelopen zomer over van Ter Leede, de ploeg die hij zaterdag eigenhandig vloerde. De buitenspeler beoordeelt zijn verblijf op Nieuw Zuid tot dusver als ‘matig’. ,,Vooral in het begin heb ik niet goed gespeeld. Het was ook wennen. Quick Boys is veel groter dan Ter Leede”, vertelt Steemers, ,,Ik weet dat ik een goede voetballer ben en heb nu mijn plek gevonden. Als ik mezelf kan zijn, komt het ook op sportief vlak goed. Ik wil het nu een reeks wedstrijden achter elkaar laten zien.”

Coach Jan Zoutman hoopt dat Steemers niet te geforceerd te werk gaat. ,,Robert hoeft het wat mij betreft niet te overdrijven. Hij moet gewoon zijn eigen spel spelen. Hij heeft het in de eerste seizoenshelft een korte periode laten zien, maar voor en na zijn blessure was het wat minder. In het begin moest hij ook wennen. Aan een nieuwe speelstijl en wellicht ook de druk die bij het spelen voor Quick Boys komt kijken. Ik vind het leuk voor hem dat hij zich vandaag kon laten gelden. Robert was onze uitblinker met twee goals en twee assists.”

Op de Roodemoolen waren twee voormalig spelers van Ter Leede doeltreffend. Ook Yordi Teijsse, naast ploeggenoot een goede vriend van Steemers, tekende voor de 0-3. Hij is zeer te spreken over de samenwerking. ,,Yordi en ik spelen natuurlijk al langer samen. We weten elkaar makkelijk te vinden. Sowieso zit het voorin wel goed. We hebben een paar killers voorin. Yordi helemaal, die heeft er al veel inliggen.”

Foto’s: Jan Valk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)