Stefan van der Plas maakte deze week bekend dat hij Quick Boys gaat verlaten. De aanvoerder van het tweede elftal gaat zijn geluk beproeven bij kleine buur Valken’68, waar hij in het eerste elftal zal gaan spelen. Dat is ook de grootste reden waarom hij Nieuw Zuid verlaat. Daar zag de 23-jarige ras-Quick Boyser dat perspectief niet meer.

,,Als je er alles aan hebt gedaan, drie jaar lang en het lukt niet, dan moet je op een gegeven moment eieren voor je geld kiezen”, zegt hij. Van der Plas maakte drie seizoenen lang deel uit van de A-selectie, maar brak nooit echt door. ,,Ik heb geduld gehad, hard gewerkt en er alles aan gedaan. Maar je hebt ook een beetje geluk nodig. En dat was niet altijd aan mijn kant. Op een gegeven moment moet je dan jezelf ook de vraag stellen; ben ik dan wel goed genoeg?”

Hij sluit niet uit ooit terug te keren op Nieuw Zuid. ,,Zeker niet. Kijk maar naar Yuri Guijt. Hij is één van mijn beste vrienden. Die ging weg, kon eerst een paar jaar rijpen bij FC Rijnvogels, en keerde toen weer terug omdat hij een meerwaarde kan zijn. Helaas heeft hij dat nog niet kunnen laten zien.”

Jeugdproduct
Van der Plas is al het zoveelste product uit de jeugd dat Nieuw Zuid verlaat omdat hij niet aan de bak komt. Thom de Vries gaat na dit seizoen ook weg. Slechte dingen zal je echter niet horen over zijn club. ,,Ik ben een echte clubjongen. Heb nergens anders gevoetbald. Hele mooie jaren gehad ook; kampioen geworden met het tweede en in het eerste mogen spelen. Het blijft voor mij de beste en mooiste amateurclub van Nederland. Dat het niet lukt, dat kan. De standaard is hoog. De club wil naar de Topklasse en draait als een trein. Dat is echt de verdienste van Jan Zoutman, die het goed heeft neergezet.”

,,En je kan onder Zoutman ook doorbreken”, vervolgt hij. ,,Kijk maar naar Dennis van der Plas. Die speelt nu op de plek van Delano a Cohen, waardoor Delano op zijn favoriete positie, die van verdedigende middenvelder kan spelen. En dat is ook mijn positie, al speel ik ook vaak centraal achterin. Delano is gewoon een hele goede voetballer. En nu het zo goed draait, speel je die er niet uit.” Hij begon dit seizoen nochtans in het eerste. ,,Ik heb de voorbereiding meegedraaid en veel gespeeld. Ik werd ziek tijdens een toernooi bij GVVV en sindsdien heb ik niks meer gehoord.”

Valken ’68
Toen bekend werd dat Van der Plas weg zou gaan, stonden er gelijk drie clubs op de stoep. Hij werd benaderd door Valken, Voorschoten en FC Rijnvogels. ,,Met die eerste twee ben ik gaan praten. Rijnvogels toonde alleen via de telefoon interesse. Mijn gevoel bij Voorschoten was niet top. Bij Valken wel. Dat heeft ook te maken dat ik de nieuwe trainer Arie van Duijn goed ken. Hij ziet in mij een belangrijke pion voor volgend seizoen. En mijn broer Mark speelt er ook. Dat heeft ook wel een rol gespeeld.”

Hij hoopt bij de Valkenburgers nog een stap te maken. ,,Ik ben geen jongen met een fabelachtige techniek. Maar ben wel een harde werker die er altijd staat. Ik hoop dat Valken in de Eerste Klasse blijft zodat we volgend seizoen met een paar versterkingen misschien wel een gooi kunnen doen naar de bovenste plaatsen. Waarom niet?”

Foto: website Valken’68

POPULAIRE BERICHTEN