Na een weekendje inhaal – en bekervoetbal eindelijk weer een lekker vol programma op de zondag. VVSB zal niet alleen het carnaval maar ook het mediacircus achter zich moeten laten en zich weer richten op de competitie. Verder is er de fraaie derby SV Hillegom – FC Lisse en hebben de ploegen in 3A alle kans om weer drie punten bij te schrijven.

Bekerhelden waren ze de afgelopen anderhalve week, de mannen van VVSB. Zelfs kluizenaars op de Drentse hei die dachten dat de Twin Towers nog fier overeind stonden en dat we nog met de gulden betaalden, waren op de hoogte van de bijzondere prestatie van de mannen van Wilfred van Leeuwen. Maar De Wereld Draait Door en alle lofuitingen tellen niet meer en bekerhelden zijn niet per definitie helden in de competitie.

In Echt werd eerder dit seizoen met de kleinst mogelijke score (1-0) verloren en het is voor VVSB echt zaak om thuis drie punten te pakken. Die zijn namelijk hard nodig om aansluiting te houden bij de eerste zeven. EVV is echter een geduchte tegenstander, ondanks de huidige twaalfde plek, en zoals Willem van Zuilen al aangaf in zijn analyse: ploegen zullen erop gebrand zijn een goed resultaat te halen tegen de halvefinalist van de beker.

SJC verloor dit seizoen pas twee keer. Eén daarvan was tegen de tegenstander van zondag: VELO. ,,We hebben dus zeker iets recht te zetten”, zei aanvoerder Jordy Groot. ,,Het zal niet gemakkelijk worden, maar we gaan er vol voor.” Trainer Kees Zethof gelooft niet in doelstellingen, maar de ploeg wil zo lang mogelijk in het spoor blijven van de nummers één en twee. De derde plek geeft immers ook recht op nacompetitie aan het eind van de rit. Dan zou een thuisoverwinning op nummer vijf VELO een lekkere opsteker zijn.

Derby
Met SV Hillegom thuis tegen de FC Lisse hebben we weer een fraaie derby op het programma staan. We beschouwden uitgebreid voor met Hillegom-verdediger Danny van den Berg en Lisser Tom Hoejenbos. Lees dat artikel hier.

Foreholte gaat zondag op bezoek bij Voorschoten ’97. Wie de afgelopen competitieronde de uitslagen bekeek, zal zich afgevraagd hebben wat er met Foreholte aan de hand is. Met 0-4 op eigen veld verliezen van het gepromoveerde DOSR… Dat zijn geen grappen. Foreholte heeft iets recht te zetten tegen laagvlieger Voorschoten dus.

Helaas is dat niet zo makkelijk als het klinkt. Onder leiding van de nieuwe trainer Huib van Oostrom Soede zal het de Voorschotenaren er alles aan gelegen zijn te winnen en degradatie af te wenden. Oostrom Soede is een ervaren trainer die zijn sporen verdiend heeft in het regionale amateurvoetbal.

Licht schijnen
Derdeklasser Teylingen gaat op bezoek bij UDO, dat in de laagste regionen bivakkeert. Die ploeg lijkt met vier punten uit de laatste twee duels echter wel redelijk op stoom te zijn. Bij MMO werden drie punten gepakt en tegen Altior werd begin deze maand gelijkgespeeld. Tom van der Vlugt, bekend van deze klucht, laat op de website van Teylingen zijn licht schijnen over deze wedstrijd: ,,Op gras wordt het een zware pot. Op kunstgras verwacht ik een stuk minder problemen. Mijn voorspelling? 1-2 op gras, 0-3 op kunstgras.”

En last but not least is daar Van Nispen. De Zilkers gaan op bezoek bij FC Rijnland. De Leidenaren staan in punten gelijk met Van Nispen, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Mochten de Zilkers winnen, dan gaan ze in ieder geval tijdelijk over de Leidenaren heen in de stand. Na de klinkende overwinning afgelopen speelronde, 4-1 tegen SJZ, zal het met het zelfvertrouwen wel goed zitten. En de mannen van René Ras kunnen ook nog moed putten uit de ontmoeting eerder dit seizoen: toen won Van Nispen met 2-0 van FC Rijnland.

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen