Zaterdag staat in de Hoofdklasse B de topper op het programma tussen Noordwijk en Quick Boys. VIDB beschouwt aan de hand van een aantal pikante stellingen voor met trainers Dogan Corneille (Noordwijk) en Jan Zoutman (Quick Boys).

  1. Ik zou deze speler van de tegenstander wel in mijn team willen hebben….

Corneille: ,,Dan zeg ik gelijk Yordi Teijsse. Als je zoveel goals maakt in een seizoen dan denk ik dat iedere trainer je welkom heet in zijn eigen elftal.”

Zoutman: ,,Poeh, das gelijk een moeilijke. Ik ben eigenlijk heel tevreden over mijn eigen team. En dat is niets ten nadele van Noordwijk. Maar het staat goed bij ons. Stefano Goncalves en Diederick Hoogerwaard ken ik uit eigen ervaring goed. Dat zijn prima spelers. Als ik toch een naam moet noemen is dat Emiel Wendt. Wat ik hoor en wat ik zie is dat een echte teamspeler, die er altijd voor gaat. Daarbij kan hij prima koppen en een goal maken. Zo’n jongen zouden wij wel kunnen gebruiken. Als het even wat minder loopt, is hij een speler die je prima kunt brengen.”

  1. Deze wedstrijd is bepalend voor de titel….

Corneille: ,,Nee, nog niet. Bij een nederlaag vergroot Quick Boys het gat naar vier punten. Dan zetten zij een goede stap. Bij een gelijkspel of winst voor ons is het allemaal nog te overzien voor beide ploegen.”

Zoutman: ,,Nee, dat denk ik niet. Wat de uitslag ook wordt, daarna zijn er nog negen finales te spelen. Wie daar de meeste punten haalt, wordt kampioen. Hij is belangrijk, maar niet doorslaggevend. Wel denk ik dat de winnaar zaterdag mentaal een tik uitdeelt. Dan is het de vraag wie daar het beste van herstelt. Als wij winnen, mogen we ons een misstap veroorloven. Bij iedere andere uitslag gaat het echt om spannen.”

  1. Mijn eigen ploeg heeft meer individuele kwaliteit….

Corneille: ,,Niet zozeer. Ik denk dat Quick Boys met Teijsse en met de buitenspelers over veel klasse beschikt. Wij stellen daar met de klasse van Dorothea, de traptechniek van Jaap van Duijn en de snelheid van Denzel James weer andere specifieke wapens tegenover. Ik denk dat je dat kunt wegstrepen tegenover elkaar. Wij moeten het over het algemeen iets meer van het collectief hebben.”

Zoutman: ,,Ik denk in de breedte wel. Als je het doelsaldo bekijkt, hebben wij iets meer scorend vermogen en geven we wat minder goals weg. Maar het ontloopt elkaar zeer weinig. Het gaat ook om de vorm van de dag.”

  1. Mijn eigen ploeg gaat winnen, want….

Corneille: ,,Wij hebben de beste ploeg, denk ik. Iedereen heeft het over de reeks van Quick Boys, met elf overwinningen op rij. Maar wij zijn al dertien duels ongeslagen tegen topklassers. Dat zegt ook wel iets. Quick Boys moet zich ook wat meer aanpassen dan wij aan hen moeten. Ons systeem ligt hun niet zo. Dat is ook wel interessant. Twee iets andere speelstijlen tegen over elkaar. Hoe gaan de ploegen daarmee om.”

Zoutman: (lachend) ,,Je wint omdat je meer goals maakt dan je tegenstander. De laatste duels zie je dat we amper tegengoals krijgen en altijd wel een goal maken. Alleen tegen Ter Leede en Noorwijk in de heenronde hebben we niet gescoord. Tegen de rest wel. Wij hoeven ook niet goed te spelen om te scoren. Teijsse krijgt altijd wel een kans in een wedstrijd.”

  1. Bij het mislopen van promotie heb ik gefaald….

Corneille: ,,Dat vind ik scherp gesteld. We komen van een zevende positie af, he. Als je de titel misloopt, heb je altijd nog de nacompetitie. Dat zijn twee wedstrijden. Die kun je altijd verliezen. Dat is geen zekerheid. Dat is ook een beetje een loterij. Halen we niks, dan heb ik wel gefaald, ja.”

Zoutman: ,,Dat is wel heel zwaar. Promotie is het doel en als we dat niet halen, ben ik als trainer erg teleurgesteld. Dus voor mezelf zou dat wel zo voelen. Maar in een nacompetitie heb je niet alles in de hand. Dan spelen ook wel andere dingen mee zoals een beslissing van een scheids, of een bal op de lat.”

  1. Noordwijk – Quick Boys is gezien het recente verleden meer dan een wedstrijd alleen….

Corneille: ,,Zeker. Er is een bepaald sentiment. Dat speelt zeker mee. Jongens uit beide dorpen spelen tegen elkaar. Die hebben het er al de hele week over. Bij allebei de ploegen is e vorm hartstikke goed, dus de vorm van de dag gaat bepalend zijn. Bij ons kan Hoogerwaard niet spelen vanwege een enkelblessure, maar zijn vervanger Otman Mouhyieddine weet wat hem te doen staat.”

Zoutman: ,,Het blijft een wedstrijd. Als het half drie is, tellen die sentimenten allemaal niet meer. Zo sta ik er als trainer in. Voor andere mensen ligt dat anders. De emoties zullen groter zijn. Dat mag ook. Het is aan de spelers om daar goed mee om te gaan.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen