Wat vooraf als een kraker staat geafficheerd, valt in de praktijk vaak bitter tegen. Op sportpark Duinwetering losten zowel Noordwijk als Quick Boys hun belofte om vol voor de winst te gaan echter volledig in. Dat leverde een heerlijke voetbalmiddag op voor de ruim 3.000 toeschouwers. Daarbij mochten beide teams qua passie aanspraak maken op drie punten. Dat er na dit spektakelstuk een 1-1 eindstand op het scorebord stond, was echter niet meer dan terecht.

Wat als…? Die vraag bleef in beide kampen na afloop lang rondzingen. Met recht, want in deze derby had de winst zomaar in een van beide kampen terecht kunnen komen. Er vielen gedurende negentig minuten voldoende mogelijkheden te noteren. Al met al werd het een editie waarin de superlatieven na afloop niet waren aan te slepen. Kortom: Topklasse-waardig en een reclame voor het voetbal.

Beide oefenmeesters beaamden het bovenstaande grif na afloop. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, leken de trainers hun teksten eerst met elkaar te hebben doorgenomen. Eensgezind waren ze. Door het eindresultaat galmde er dit keer geen muziek uit één van beide kleedkamers. Het muzikale element was dit keer vervangen door een walm van tevredenheid die in de catacomben opsteeg.

IMG_2613                          Voormalig ploeggenoten Jaap van Duijn en Henry Opoku duelleren

Hoogstaand was het desondanks niet altijd deze middag. Knappe fases werden, over en weer, afgewisseld door knullige passes en simpel balverlies. Door de snelheid waarin het spel zich steeds verplaatste was dat slechts een kanttekening in de marge. Het gaf zelfs charme aan dit duel dat in arbiter De Winter een leidsman trof die de omstandigheden perfect aanvoelde en toestond dat er mannelijk en op het scherpst van de snede gespeeld kon worden.

Nadat Noordwijk in de beginfase op de Quick Boys Boys-poort had geklopt, verzuimden de Katwijkers daarna via Jerghinio Sahadewsing en Robert Steemers om al vroeg de eerste klap uit te delen. Mede dankzij een uitblinkende Mustafa Amezrine bleef Noordwijk toen op de been. ,,Daarna trokken wij de wedstrijd voor rust steeds meer naar ons toe”, oordeelde Dogan Corneille. Dat leverde de 1-0 voor de thuisploeg op toen het leer na een ingooi weer bij Raymond Manuputty belandde. De verdediger trok twee spelers naar zich toe om vervolgens Emiel Wendt te bereiken, die met binnenkant voet de verre hoek vond (1-0).

,,Een logische voorsprong op dat moment en ik denk dat het  ook verdiend was”, aldus Corneille, waarbij het instemmende geknik van Jan Zoutman deze zienswijze beaamde. Waarop de Quick Boys-oefenmeester er direct op liet volgen dat het tweede bedrijf voor zijn ploeg was geweest. ,,Na de thee hebben we volop voor de aanval gekozen. We heersten en ik wist dat de gelijkmaker ook zou komen.”

IMG_2624                                 Yordi Teijsse heeft van dichtbij de 1-1 binnengewerkt

Voordat het zover was had ‘Moes’ Amezrine zich tot plaaggeest van Quick Boys ontpopt door eigenhandig drie blauwwitte mogelijkheden ongedaan te maken. Toen Delano à Cohen halverwege het tweede bedrijf vanaf de rechtervleugel mocht aanleggen voor een vrije trap was de goalie echter kansloos. Yordi Teijsse meldde zich bijna op de doellijn voor de bal die hij via het hoofd en al dan niet met de hand van dichtbij binnenwerkte.

De topscorer was na afloop zo eerlijk om te bekennen dat  het ‘zomaar zou kunnen’ dat ook zijn arm bij de gelijkmaker was betrokken. ,,Maar ik heb ook tweemaal een strafschop-situatie gezien in ons voordeel waarvoor niet gefloten werd, terwijl een akkefietje tussen Robert Steemers en Brayen Bröcker  bepaald niet verkeerd afliep voor  Bröcker.”

,,Ik maakte me breed, laat ik het zo maar zeggen’, bekende de Noordwijk verdediger. De ‘botsing was voor arbiter De Winter aanleiding om zijn linesman te raadplegen. Die had wel een ‘rode’ overtreding gezien, maar kon in de verwarring geen dader aanwijzen.

IMG_2540            Milan Hoek verstuurt een pass, tussen Noordwijkers Ruperto Dorothea en Mark Veerman in

Zover had het voor Noordwijk helemaal niet hoeven te komen als de op links weggestuurde Ruperto Dorothea in de 54e minuut in kansrijke positie niet net voorlangs had gemikt. Dat zou overigens een te grote beloning geweest zijn voor de thuisploeg, die direct na de 1-1 knap in het nauw leek te komen toen Amezrine met een knieblessure moest afhaken. Met Sven van Hensbergen tussen de palen ebde het Quick Boys-offensief wat weg en richtte Noordwijk zich weer wat op. Het leverde een zinderende slotfase op, met zeven minuten toegevoegde tijd. Een periode waarin het echt alle kanten op kon.

Corneille: ,,Toen had het zomaar een paar keer raak kunnen zijn.” Met die andere Noordwijk-uitblinker, Emiel Wendt,  die een inzet via een Quick Boys- been op de lat zag belanden, een redding met de voet van De Zwart en een afgekeurde treffer van Jaap van Duijn, was er plots weer van alles te beleven voor de Katwijkse goal. Als Quick Boys iets scherper was geweest, had het in de tegenstoot tot tweemaal toe ook heel anders kunnen lopen. Invaller Thom de Vries wist de geheel vrijstaande Teijsse niet te bereiken, waarna dezelfde De Vries met het allerlaatste balcontact van de wedstrijd met een kopbal van dichtbij de lat scheerde.

,,We staan nog altijd bovenaan en dat is een mooie uitgangspositie na vandaag. Ik ben trots op mijn ploeg. We zijn duidelijker verder dan tijdens de heenwedstrijd“, vatte Zoutman samen, waarna Corneille aangaf dat er door het noodzakelijk vervangen van zijn doelman en Mark Veerman (liesblessure) een streep werd gezet door zijn aanvallende wissels.

Noordwijk-Quick Boys 1-1 (1-0). 41. Wendt 1-0, 68. Teijsse 1-1

Noordwijk: Amezrine (70. Van Hensbergen), Manuputty, Le Congé, Veerman (70. Smith), Bröcker,  Gonçalves, Mouyueheddine (77. Splinter), Dorothea, Wendt, Borsboom, van Duijn.

Quick Boys: De Zwart,  Opoku (87. De Vries), Benthem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Sahadewsing, El Osrouti (87. Den Hartog), Teijsse, Steemers.

Foto’s: Hans van Duijn

RTV Katwijk sprak met Noordwijk-speler Jaap van Duijn

Reactie Martijn de Zwart bij TV West

[youtube id=”OnwxjfE37Fs” width=”620″ height=”360″]

Samenvatting Noordwijk TV (Bollenstreek Omroep)

POPULAIRE BERICHTEN