Met Arno Lancel op de bank speelde FC Lisse met 1-1 gelijk tegen Capelle. De Leidse assistent-coach nam bij absentie van de vakantie vierende Robbert de Ruiter de honneurs waar. ,,Voor Arno had het leuk geweest als we hadden gewonnen. Dat had een extra tintje gegeven. Jammer genoeg mocht het niet zo zijn”, treurde Lars Rauws.

De middenvelder baalde stevig van de puntendeling. ,,Ik ben niet tevreden met dit resultaat. We schieten er weer geen reet mee op. Het was zonde dat het maar 1-0 stond bij rust. We kregen een paar goede mogelijkheden, maar het was weer net niet. We speelden de eerste helft niettemin zeer overtuigend. Wij leverden meer strijd dan Capelle en waren veel feller.”

Voor Lisse-keeper Mark de Vries had de wedstrijd een mindere afloop. De sluitpost maakte hands buiten de zestien meter en kon tien minuten voor tijd met rood inrukken. Het zit De Vries behoorlijk tegen de laatste weken. Na zijn ongelukkige rol vorige week bij Spakenburg, overkwam de toekomstig keeper van Katwijk nu dit.

Toch was De Vries na afloop overtuigd dat hij een punt had binnengehaald voor zijn ploeg. ,,Als ik die bal niet had geraakt, dan had het een doelpunt geworden. Ik moest wel, anders was die speler van Capelle vrijgekomen”, was de verklaring van De Vries, die de pers niet omzeilde. Het moet gezegd: dat sierde hem.

Op dreef
De thuisploeg was op een moeilijk bespeelbaar en zwaar veld goed op dreef de eerste helft. Door Koen Fokkema nam het de leiding na een half uur spelen. De tweede goal die er zeker inzat, bleef echter uit. De rekening werd vlak na de rust gepresenteerd toen Justin Valk Capellenaar Jair Balrak onderuit haalde. Met een penalty tot gevolg. Jordao Pattinama schoot makkelijk de 1-1 binnen.

FC Lisse heeft ook nog eens te maken met een volle ziekenboeg. Onder meer Robert van Boxel, Guido Pauw en Rik Vermeulen ontbraken. Niels Buijs was geschorst. Wie wel van de partij was, was natuurlijk Roel de Goede. De 33e jarige verdediger werd gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd, een prachtige mijlpaal.

Bovendien had Lancel de beschikking over Kas de Vries, die een verdienstelijke pot voetbal speelde en een aandeel had in de openingstreffer. De bal kwam uiteindelijk in het bezit van Fokkema die de trekker overhaalde, zij het in tweede instantie.

Kwalijk genomen
Over de uitvoering was Fokkema niet helemaal tevreden omdat Capelle-keeper Nick van der Ploeg aanvankelijk nog kon pareren. ,,Ik was blij dat ik nog een tweede kans kreeg. In eerste instantie had de bal er al in gemoeten. Als ik die kans gemist had, dan had ik dat mezelf heel kwalijk genomen.”

De tweede helft gaf een heel ander beeld dan de eerste. De Lissenaren kwamen minder uit de verf en Capelle deed het juist een stuk beter. Lisse kreeg nog vlot een beste mogelijkheid, maar Tom Zoontjes kopte rakelings naast. Luttele minuten later kreeg Capelle zijn eerste echte kans van de wedstrijd. Justin Valk ging in de fout ten koste van Balrak en dat leverde Capelle een strafschop op. Pattinama verzilverde dit buitenkansje: 1-1.

Een fikse domper voor de ploeg van Lancel. De assistent-coach had zijn manschappen juist voorgehouden gelijk vol gas voor de tweede goal te gaan. ,,Wij hebben de tweede helft heel matig gespeeld. We hielden voorin de ballen niet meer goed vast en gaven simpele ballen gewoon weg.”

Ironie
Ondanks het dalende spelniveau ging Lisse met veel passie en strijd op zoek naar de 2-1. Maar ondanks alle inspanningen leek Lisse weer aan het kortste eind te gaan trekken. De Vries kwam tien minuten voor tijd buiten zijn strafschopgebied en maakte hands. Ironisch was dat vlak daarvoor Capelle-keeper Van der Ploeg ook hands maakte, randje zestien meter. Was echter geen kaart waard volgens scheidsrechter Dijkstra.

De Vries moest er wél vanaf. Tim Orlowski nam zijn plek over waardoor Cijntje naar de kant moest. Toch was het Lisse dat in ondertal nog aanspraak maakte op de drie punten. ,,Ik had het gevoel dat wij eerder een goal zouden maken dan Capelle. Maar het mocht niet zo zijn. Het wordt inderdaad nu eens tijd dat we een thuisoverwinning gaan boeken”, stelde Rauws.

FC Lisse – Capelle 1-1 (1-0.  30. Fokkema 1-0. 51. Pattinama 1-1 (pen)

Rode kaart: 80. Mark de Vries.

FC Lisse: De Vries, Zoontjes, De Goede, Rauws, Valk, Rifai, De Vries, Monteny (61. Messaoud), Fokkema, Cijntje (80. Orlowski), Onal.

Archieffoto: Hubert Habers