Het lek lijkt boven water te zijn bij Ter Leede. Vorige week werd er nog knap gewonnen bij Deltasport (0-1) en gisteren was het wederom feest voor de Sassenheimers. Ter Leede wist op zwaarbevochten wijze tegen Jodan Boys de punten op de Roodemolen te houden door met 2-1 te winnen.

Enorme vreugde heerste er bij Ter Leede na het laatste fluitsignaal. De ploeg van Henk Wisman komt uit een moeilijke periode waarin het lange tijd geen overwinning wist te boeken. Maar na regen komt zonneschijn, zo luidt het gezegde. De Sassenheimers kunnen erover meepraten. Door de tweede overwinning op rij heeft Ter Leede weer zitting genomen in het linkerrijtje.

Een heerlijk gevoel voor Ter Leede en voor uitblinker Jeffrey Bok, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. ,,Dit was echt een topmiddag. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. We hebben nu in de laatste twee wedstrijden gewoon zes punten gehaald. Heel netjes.”

Moeizaam op gang
Beide ploegen hadden zichtbaar last van de hevige wind die over Sassenheim suisde. Ter Leede mocht de wedstrijd beginnen met de wind in de zeilen, maar de ploeg leek hier niet direct profijt uit te kunnen halen. De thuisploeg kwam maar moeilijk op gang , vond ook Bok. ,,We begonnen zeer stroef aan de wedstrijd en je merkte dat het niet echt liep. En toen kwamen we door een inschattingsfout in de verdediging ook nog eens snel op achterstand.”

Door een misrekening in de verdediging van Ter Leede kon Jodan Boys-aanvaller Ahmed el Azzouti al in de 15e minuut de 0-1 binnenwerken. De bal werd vanaf de zijkant voorgegeven en El Azzouti kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en af te werken. Na de vroege openingstreffer bleef Jodan Boys druk uitoefenen in de zoektocht naar nog een doelpunt.

Jodan Boys gaf daarbij ook ruimte achterin weg en dat leidde ertoe dat Ter Leede twee keer geweldig vanuit de omschakeling kon toeslaan. In de 33e minuut werd vanuit het wegwerken van een vrije trap van Jodan Boys een goed uitgespeelde counter van Ter Leede ingeleid. Het was uiteindelijk Youssef Ait El Houssi die met een prima voorzet Bok kon bereiken. De aanvaller wist de bal al duikend in te koppen.

Prachtige lob
Vijf minuten later was wederom Bok de gevierde man. Met een prachtige lob zette hij de 2-1 op het scorebord. ,,De ballen vielen in die fase gelukkig onze kant op. Bij de 2-1 kwam de bal van achteruit, van Bogdan (Constantin), en die schoot gelukkig door. Ik had toen al gezien dat de keeper ietswat voor zijn doel stond.”

In de tweede helft waren de intenties van Ter Leede duidelijk. De gelederen werden gesloten gehouden om de voorsprong te behouden. ,,We gingen het in de tweede helft achterin inderdaad dichtgooien. Je weet dat je wind tegen hebt en zij veel op de lange bal spelen. Ze hebben daarbij een fysiek sterk middenveld. Ik vind dat we het achterin goed hebben dichtgehouden. Jodan Boys is niet echt tot grote kansen gekomen”, aldus Bok.

Ter Leede moest nog wel tot het gaatje gaan om de wedstrijd over de streep te trekken. Het was zoals gezegd een zwaarbevochten overwinning voor de thuisploeg. Dat gebeurde op een middag waarin het voetbal misschien niet altijd hoogstaand was, maar het net als vorige week drie punten opleverde.

Ter Leede – Jodan Boys 2-1 (2-1). 15. El Azzouti 0-1, 33. Bok 1-1, 38. Bok 2-1

Ter Leede: Constantin, Ait El Houssi, Arroyo, Kewal, Robertson, Kappenberg, Verplancke, Ammerlaan, Dam, Van der Kooye, Bok

Tekst: Davy Klaris

Archieffoto: Hans Schalk