Op voorhand zou je zeggen dat Foreholte alleen maar genoegen zou nemen met een overwinning tegen nummer laatst GSC/ESDO. Maar als je een blik op de geschiedenis werpt, weet je dat de Voorhouters het altijd lastig hebben met de ploeg uit de Residentiestad en zelfs nog nooit een positief resultaat behaalden. In een wedstrijd met een voorgeschiedenis, die verliep zonder noemenswaardige incidenten, won Foreholte nu eindelijk eens wel van GSC/ESDO met maar liefst 4-0.

Wie puur en alleen op de uitslag afgaat en denkt dat de Voorhouters een gemakkelijke middag hadden tegen de Haagse ploeg maakt zich schuldig aan scorebordjournalistiek. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, waren de twee ploegen in eerste instantie redelijk aan elkaar gewaagd. Het bevrijdende openingsdoelpunt van Rik Grondel brak uiteindelijk de ban.

De Voorhouters hadden daarvoor wel de betere kansen, maar wisten dit op het scorebord niet tot uitdrukking te brengen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat beide ploegen last hadden van de weersomstandigheden. De wind was de grote boosdoener en maakte het onmogelijk om verzorgd voetbal op de mat te brengen. ,,Al kwam het voor ons misschien niet eens zo slecht uit. Ik denk dat zij er met hun behendige voetballers meer last van hadden dan wij”, aldus een tevreden coach Marcel IJzendoorn.

Foreholte                            Foreholte mocht in een tijdsbestek van vijftien minuten vier treffers vieren

In Voorhout kregen de bezoekers uit Den Haag te maken met een zogenaamd’ Voorhouts kwartiertje’. Binnen een tijdbestek van minder dan vijftien minuten scoorde Foreholte vier doelpunten. Ongeveer twintig minuten voor tijd werd de ban gebroken door Rik Grondel na een mooie aanval over meerdere schijven. Christian Guijt liet bij het openingsdoelpunt zien dat je niet altijd naar de coaching van je trainer moet luisteren. IJzendoorn schreeuwde langs de kant dat Guijt de bal met zijn chocoladebeen voor de pot moest slingeren, maar Guijt had andere plannen en gaf de bal goed mee aan de opkomende linksback Lukas Wiering. De ijverige Wiering hield goed het overzicht en wist een medespeler in het strafschopgebied te bereiken, die de bal breed gaf aan Grondel.

Na het openingsdoelpunt denderde de Voorhoutse trein door en werden de bezoekers compleet overlopen. Wederom eiste Grondel de aandacht op, door fraai van afstand de 2-0 te scoren. Niet veel later speelde Sam Lemmers twee man van GSD/ESDO uit aan de rechterkant en gaf Toni Arroyo de uitgelezen kans om zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. De van een blessure teruggekeerde spits wist hier wel raad mee en kreeg de handen van het publiek op elkaar door de bal tegen de touwen te jagen. Als toetje kregen de fans van Foreholte een prachtig doelpunt van Guijt voorgeschoteld. De behendige aanvaller kopte een afgemeten voorzet van Grondel à la Beb Bakhuys stijlvol binnen.

„Eindelijk hebben we punten gepakt tegen ESDO en is de negatieve spiraal tegen hun doorbroken. Aan het einde van de wedstrijd zag je dat wij fitter waren en dat zij er doorheen zaten. Toen hebben we het verschil gemaakt. Mijn ploeg heeft zich ook niet uit de tent laten lokken door die gasten. Zij halen alles uit de kast om een wedstrijd te winnen. We zijn een fitte ploeg, metaal en fysiek sterk. dat betreft hebben we stappen gemaakt”, aldus een tevreden IJzendoorn.

Foreholte – GSC/ESDO 4-0 (0-0). 71. Grondel 1-0, 79. Grondel 2-0, 81. Arroyo 3-0, 83. Guijt 4-0.

Foreholte: Duindam, Van Dam, Dickhoff, Spreeuw, Wiering (85. Vlasveld), Jongbloed, Guijt, Bleijswijk, Stavleu (72. Arroyo), Lemmers, Grondel (87. Geerlings).

Foto’s; Richard Stavleu

POPULAIRE BERICHTEN