Tegen het in een hevige degradatiestrijd verwikkelde Sportust’46 herstelde FC Rijnvogels zich op de vertrouwde Kooltuin knap van de 0-3 nederlaag van een week eerder tegen Noordwijk. De thuisploeg toonde zich dit keer van een geheel andere kant en drukte dat uit in een ruime 4-1 overwinning.

Waar FC Rijnvogels deze middag op jacht ging naar vorm en eerherstel, stond voor Sportlust’46 ook nog het één en ander op het spel. De bezoekers uit Woerden moesten winnen in Katwijk om zich te verzekeren van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Maar het was FC Rijnvogels dat de klok sloeg.

,,De nederlaag tegen Noordwijk en vooral de manier waarop, zat ons bepaald niet lekker. Bovendien verloren we de twee voorgaande wedstrijden ook. Afgelopen dinsdag hebben we koppen bij elkaar gestoken en duidelijk afgesproken dat het anders moest. De wedstrijd tegen Noordwijk liep voor ons uit op een regelrechte blamage. Met de twee belangrijkste duels van het seizoen in het vooruitzicht moest het anders. De jongens hebben vandaag in de praktijk gebracht wat ze die avond hebben besproken. Dat is een nog grotere overwinning dan de 4-1 zege die we vanmiddag hebben geboekt”, duidde oefenmeester Van Heek het belang dat zijn ploeg had bij het duel.

,,We begonnen goed en dat vertaalde zich al snel in een 1-0 voorsprong. Die lijn trokken we door hoewel Sportlust’46 zeker in de fase nog flink tegenspartelde. Cruciaal vanmiddag was misschien wel de gestopte penalty. Peter (red: Messemaker) hield ons toen op de been.” Een terechte strafschop overigens in de ogen van Van Heek na een overtreding van Joey Zandbergen.

MessemakerPeter Messemaker stopt een penalty bij een 1-0 voorsprong voor FC Rijnvogels

Met een iets beter FC Rijnvogels leek de thee genuttigd te gaan worden met een 1-0 tussenstand, maar omdat Wouter Soomer dacht daar anders over. Hij legde de bal panklaar voor Niels van Veen, die nog voor rust de 2-0 op het scorebord zette. Met die geruststellende voorsprong op zak dacht de thuisploeg het karwei na de pauze al binnen acht minuten geklaard te hebben. Waarbij Wouter Soomer opnieuw als aangever fungeerde, terwijl ook dit keer Niels van Veen aan het kanon stond (3-0).

Coproductie
,,Andreas Stam vierde vandaag zijn rentree, terwijl Sander van der Horst en Thomas Dijk op de terugweg zijn van blessures en eraan komen. Dat biedt voor de naderende promotiewedstrijden nieuwe perspectieven, want de spoeling was de afgelopen weken toch dunner dan we gewend zijn”, oordeelde Van Heek over de personele bezetting binnen zijn selectie. Van Heek: ,,Toch werd het nog even lastig toen we na een misverstand in de verdediging de 3-1 om onze oren kregen. Ons spel was in die fase even wat slordig, maar daar herstelden we ons gelukkig snel van.”

Met dank aan het duo Wouter Soomer en Niels van Veen. Net als bij de twee voorgaande doelpunten was ook de vierde treffer van de thuisploeg deze middag een coproductie van dit trefzekere duo. Waarna Peter Messemaker zijn goede vorm bevestigde door in de slotfase op knappe wijze twee Woerdense inzetten onschadelijk te maken.

,,We hebben ons zelfvertrouwen weer wat opgevijzeld via deze overwinning. Op deze manier zijn we goed op weg richting de nacompetitie.  Dat moeten we zien vast te houden in de twee nog resterende wedstrijden. Volgende week wacht ons de moeilijke uitwedstrijd bij ASWH en dat is een goede graadmeter om te kijken waar we staan. Daarna sluiten we thuis af tegen Zwaluwen. Enige minpunt van de middag was de gele kaart voor Kevin Wijmer in de slotfase. Hij staat nu op scherp. Dat is dan maar zo. Voetballen met de intentie om geen kaarten op te lopen levert vaak meer nadelen op”.

FC Rijnvogels-Sportlust’46 4-1 (2-0)
13. Rob Zanbergen 1-0, 43. Van Veen 2-0, 53. Van Veen 3-0, 63. Demeijer 3-1, 74. Van Veen 4-1

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, Joey Zandbergen, Soomer, Kooij, Van den Breggen, Rob Zandbergen, Onderwater (46. Stam), Van Veen, Tjon-A-Njoek.

Foto: Kooltuinstrijders

POPULAIRE BERICHTEN