Voor een goede wijn moeten de druiven op het juiste moment worden geoogst. Doe je het te vroeg, dan zijn de druiven nog zuur. Ook SJC dacht zondagmiddag op de Lageweg dat de oogst binnen was tegen het Meppelse MSC, maar het kreeg twee keer vlak na een goal gelijk een treffer tegen. Daarnaast maakte de tegenstander nog een goaltje meer. En dus kende de Noordwijkse wijn een bittere nasmaak.

Het is een situatie waar men bij SJC al langer voor waakt. De ploeg van Kees Zethof presteert goed tegen de kwalitatief betere ploegen in de Hoofdklasse. Maar wanneer er een laagvlieger op bezoek komt die zich graag laat domineren door SJC, dan heeft de ploeg daar moeite mee. Moeite om de tegenstander kapot te spelen.

Frustratie, moedeloosheid, woede. Duidelijk zichtbare emoties maakten zich meester bij verschillende Noordwijkse voetballers. Het had een relatief makkelijk middagje moeten worden tegen de Meppelse tegenstander, maar het werd er één vol frustratie. Toch bleef trainer Kees Zethof na afloop weer bewonderenswaardig rustig. ,,Een boze trainer zit geen speler op te wachten”, vertelt de oefenmeester. ,,Als er een boze trainer in de kleedkamer kwam in de tijd dat ik speler was, dan schopten we hem er gelijk uit. Daar heb je op dat moment niks aan.”

,,We hebben meer op hun helft gespeeld dan andersom, maar je moet wel de kansen die je krijgt uitdrukken in goals.”

Kropte Zethof zijn woede dan op? Uit niks blijkt dat in zijn analyse. In een heldere monoloog over de wedstrijd legt hij uit waar de pijnpunten zitten bij SJC en ziet hij voldoende aanknopingspunten om volgende week tegen koploper Silvolde weer een ander SJC op het veld te zien. ,,Ik kan me alleen maar vasthouden aan de feiten die vandaag hebben plaatsgevonden en ik denk dat we te kort krijgen”, begint Zethof. ,,Maar ik wil de tegenstander niet te kort doen, want in de counter slaan ze twee keer fantastisch toe.

Overwicht
Daar zat hem de crux in de wedstrijd tussen SJC en MSC. De Noordwijkers kwamen met 1-0 voor via een kopbal van Juriaan van Duyn maar zagen vier minuten later de gelijkmaker alweer op het bord staan. SJC deed zich duidelijk te kort, want via Raymond van Heijningen en Rick van Dijk hadden de zwart-witten in de eerste helft het overwicht al in de score uit kunnen drukken. ,,We hebben meer op hun helft gespeeld dan andersom, maar je moet wel de kansen die je krijgt uitdrukken in goals.”

van-duyn-kopbalRechtsback Juriaan van Duyn zet met een kopbal de 1-0 op het scorebord

En als dat niet lukt, dan ligt de tegenstander te wachten op zijn prooi. Op de counter sloeg MSC daarom een aantal keer gevaarlijk toe, waarbij twee goals directe omschakelingsmomenten betroffen. En daar baalde Zethof van.

Buitenspel
,,Bij de ene situatie staat onze linksback Sander Bosma nog te aanvallend te denken en valt over die kant de goal en bij het andere moment stapt David Verweij voor buitenspel. Volgens mij moet je zo lang mogelijk door voetballen totdat je zelf weer in balbezit bent of de grensrechter vlagt. Nu stapten we naar voren en deden we zelf onze arm omhoog. Daardoor konden zij gewoon doorlopen en afronden. Een verkeerde inschatting van onszelf.”

Vlak voor tijd leek Mike Verhoek de schade nog te beperken. Bosma bracht een afvallende bal via een schitterende omhaal weer in de zestien, waarna Verhoek met z’n buitenkant rechts de bal langs de doelman lepelde: 2-2. Maar enkele tellen later lag de bal toch weer in de goal voor MSC, via Joël Huiskes die voor de Meppelse ploeg de beste man op het veld was. Hij zette met zijn schot van randje zestien de 2-3 eindstand op het scorebord. Te vroeg geoogst aan de Noordwijkse kant.

,,Je kan er wel onwijs over gaan inzitten, maar er is zeker geen paniek hier!”

,,Echt een (…)wedstrijd”, foeterde doelman Kevin Schelvis na afloop. ,,Zo’n wedstrijd als vorige week tegen ADO ’20 krijg ik best aardig wat te doen, was ik scherp. Nu heb ik voor mijn gevoel geen bal hoeven tegenhouden, maar moet ik wel drie keer vissen. Drie goals waar ik zelf niks aan kan doen. Ja, dat laatste schot raak ik nog licht aan. Ik hoopte dat ik ‘m op de paal kon tikken, maar helaas.”

SJC wacht door het verlies al een maand op een overwinning. Maar paniek kent men niet aan de Lageweg. ,,Het synoniem van voetbal is hard werken en kansen creëren”, legt Zethof uit. ,,Dat doen we vandaag. We maken de 2-2 vlak voor tijd en krijgen ‘m dan toch nog om de oren. Dat is zuur, maar we geven uiteindelijk maar één punt weg daardoor. Je kan er wel onwijs over gaan inzitten, maar er is zeker geen paniek hier!”

SJC – MSC 3-2 (0-0) 49. Van Duyn 1-0, 52. Fidom 1-1, 76. Benjamins 1-2, 87. Verhoek 2-2, 90. Huiskes 2-3

SJC: Schelvis, Van Duyn, Verhoek, Verweij, Bosma, Van Heijningen (60. Walter), Ruigrok, Van der Zalm, Steenvoorden (70. Compier), Van Dijk (60. Goosen), Al Tamimy

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude