[slideshow_deploy id=’45842′]

Dogan Corneille wilde per se dat het thuisduel tegen Hoek door zou gaan. En dus haalden de Noordwijkers alles uit de kast en werden zelfs de brandweer en de burgemeester in het ‘reddingsplan’ van het ondergesneeuwde hoofdveld betrokken. Het resultaat mocht er zijn, want uiteindelijk gaven de consul en de arbitrage groen licht. Daarmee was pas het eerste deel van de missie volbracht. Deel twee, een driepunter, bleek eveneens een hels karwei, met de nodige beren op de weg. Toch was het uiteindelijk ‘eind goed, al goed’ voor Noordwijk. Hoek werd met 3-2 verslagen.

Het leek onbegonnen werk, om Noordwijk – Hoek ondanks het winterweer doorgang te laten vinden. Terwijl elders in de streek een streep door alle wedstrijden ging, zette men op de Duinwetering de schouders eronder. Vijf kwartier van tevoren was nog niet iedereen overtuigd. ,,Hoe kan dit nou doorgaan?”, vroeg Bart Spil zich op Facebook hardop af. Om zijn bericht kracht bij te zetten stond er een foto met daarbij een grotendeels wit veld en draaiende sproeiers op de achtergrond.

Met man en macht werd gewerkt aan het bespeelbaar maken van het veld

Een van de initiators achter de snode plannen was Corneille. ,,Ik heb er wel op aangedrongen en gezegd: ‘doe er alles aan’. Toen bleek dat onze sproeiers bevroren waren. Maar gelukkig hebben we de brandweer als buurman. Ik begreep overigens dat het inschakelen daarvan nog niet eens zo eenvoudig was, aangezien dat via de burgemeester liep. We hebben Henk (Hoogervorst) en Pieter (Vink) daarvoor ingezet. Hulde dat het uiteindelijk allemaal gelukt is, maar het zorgde ook voor extra druk. Ik heb in de wedstrijdbespreking ook gezegd: ‘ze hebben er alles aan gedaan. Ik eis drie punten en de tweede plek.”

,,Vorig seizoen piekten we heel vroeg en heb ik continu geprobeerd de verwachtingen te temperen. Nu zitten we in een heel andere rol. Dat is ook wel leuk”

Afgaande op de uitslag zou je kunnen stellen: ‘zo gezegd, zo gedaan’. Maar op basis van het wedstrijdverloop was eerder een andere uitdrukking van toepassing: ‘eind goed, al goed’. Noordwijk stelde pas in de 89e minuut de zege veilig. Tekenend was dat uitgerekend Brayen Bröcker de winnende goal binnen werkte.

Een minuut eerder maakte de linksback nog een taxatiefout bij de 2-2, zoals Corneille dat noemde. Zo stond Brocker, in de eerste helft ijzersterk, symbool voor Noordwijk. Bij vlagen erg sterk, maar soms ook bijzonder onhandig. Uiteindelijk was het wel genoeg om Hoek te verslaan en naar de tweede plaats op de ranglijst te stijgen. Noordwijk is terug in de titelrace.

Noordwijk denkt te scoren maar deze goal zou om onduidelijke redenen afgekeurd worden

,,Ik denk niet dat de concurrentie heel blij met ons is, en er heel gerust op is”, zei Corneille met een haast ondeugende blik in  zijn ogen. ,,We zijn goed uit de winterstop gekomen en hebben dertien punten uit de laatste vijf duels gehaald. Maar laten we niet teveel aan scorebordjournalistiek doen. We leven gewoon van week tot week. Vorig seizoen piekten we heel vroeg en heb ik continu geprobeerd de verwachtingen te temperen. Nu zitten we in een heel andere rol. Dat is ook wel leuk.”

Bij Noordwijk kende Tjeerd Westdijk een ongelukkige middag. De spits miste zowel in de eerste minuut van de eerste als tweede helft een dot van een kans en dat bleek voor hem een voorbode voor de rest van de middag. Wat Westdijk ook probeerde en hoe vaak hij ook in scoringspositie kwam, de bal wilde er simpelweg niet in. Zonder overdrijven had Westdijk er zomaar vier of vijf kunnen maken.

,,Ik vind hem sinds hij terug is uit Cuba ontzettend koel voor de goal is. Een goede zaak. Emiel is hartstikke populair. En terecht, want het is een Noordwijkse jongen.”

Toch nam Corneille het voor de van HBS overgekomen centrumaanvaller op. ,,Ik vond hem wel een goede wedstrijd spelen. Hij creëert veel zelf, loopt op alles, maar is wat ongelukkig in de afronding.” En dan na een korte stilte, met een serieuze blik. ,,Probeer je eens in te leven als dat ook nog eens gaat draaien. Dan worden we echt een linke ploeg.”

Door het gebrek aan koelbloedigheid bij Westdijk moest Emiel Wendt uiteindelijk de meubelen redden. Het jeugdproduct was van grote waarde met twee goals en een assist. Daarbij had Wendt – overigens net als Westdijk – pech dat een op het oog geldig doelpunt werd afgekeurd.

Vermakelijk
,,Emiel is heel belangrijk voor ons”, stelde Corneille. ,,Volgens mij is dat in alles duidelijk. Niet alleen in wat hij creëert, maar ook vanwege de enorme arbeid die hij verricht. Ik vind hem sinds hij terug is uit Cuba ontzettend koel voor de goal is. Een goede zaak. Emiel is hartstikke populair. En terecht, want het is een Noordwijkse jongen.”

Zo werd het uiteindelijk een heerlijke voetbalmiddagje, niet altijd even goed, maar wel bijzonder vermakelijk. Dat het na afloop bij de gang naar de catacomben nog onvriendelijk werd, was een smetje.

Noordwijk – Hoek 3-2 (1-1). 18. Pattinama 0-1, 37. Wendt 1-1 70. Wendt 2-1, 88. Clinckemaille 2-2, 89, Brocker 3-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (66. Goncalves), Le Conge, Smith, Bröcker, Hoogerwaard, Dorothea, James (88. Michel), Wendt, Borsboom (46. Lomis),

Archieffoto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN