Van te voren wisten ze in Warmond dat het een lastige middag zou worden. Op een zonovergoten sportpark Overbos kwam koploper KDO op bezoek bij Warmunda. De gasten bleken een maatje te groot en wonnen kinderlijk eenvoudig met 0-3. Door deze nederlaag blijven de wit-blauwen op een dertiende plek staan.

Het is geen garantie in het voetbal dat de koploper een uitwedstrijd wint bij een laagvlieger zoals Warmunda. Maar de ploeg uit Warmond, die wordt geteisterd door personele problemen in de vorm van schorsingen en blessures, moest een beroep doen op een aantal spelers die normaliter in het tweede spelen. Mede daardoor hadden ze geen schijn van kans tegen KDO. Vanaf de eerste minuut nam de koploper het heft in handen.

„Mijn jongens gaven alles en presteerden naar hun mogelijkheden. KDO was een maatje te groot voor ons.”

Persoonlijke fouten deden de ploeg uit Warmond de das om. Na ongeveer tien minuten voetballen keken de Warmonders al tegen een achterstand aan.  Na een lage voorzet vanaf de rechterflank anticipeerde Joeri Stange van KDO attenter dan de verdedigers van de thuisploeg en bracht  de aanvaller zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Enkele minuten later kregen de bezoekers een terechte  strafschop die feilloos werd binnengeschoten door Bart van der Sol.

Kwalitatief
Een verdediger van Warmunda vloerde een aanvaller van KDO onreglementair en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je vanaf dat moment al wist dat de wedstrijd gespeeld was. Warmunda verkeert momenteel niet de vorm dat het een achterstand makkelijk ombuigt en heeft moeite om het net vinden.  De wit-blauwen liepen na de vroege achterstand eigenlijk weer achter de feiten aan.

In de ogen van trainer Alan Campfens valt zijn ploeg niets te verwijten. „Mijn jongens gaven alles en presteerden naar hun mogelijkheden. KDO was een maatje te groot voor ons. We waren vandaag niet bij machte om kansen te creëren en liepen al snel achter de feiten aan, omdat we persoonlijke fouten maakten die zij genadeloos afstraften”, aldus een realistische oefenmeester.

,,Na de 0-3 had ik het gevoel dat zij het wel prima vonden en dat ze gas terugnamen.”

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. De gastheren dicteerden de wedstrijd en Warmunda deed er alles aan om er het beste van te maken. Toch leek het er op of de bezoekers het ook wel prima vonden en smeten ze zo min mogelijk met hun krachten in de tweede helft.  Naarmate die helft vorderde ontwikkelde de wedstrijd zich steeds meer in een gezapig partijtje. Het derde doelpunt van de koploper was er dan ook slechts eentje voor de statistieken.  Het is dat de keeper van Warmunda een aantal keer goed bij de les was, anders was de score nog hoger uitgevallen.

Degradatiekraker
Campfens zag de onmacht van zijn ploeg tegen KDO met lege ogen aan. „Ze speelden ook geen goede wedstrijd. Na de 0-3 had ik het gevoel dat zij het wel prima vonden en dat ze gas terugnamen. Wij wisten dat de ploegen waar we de afgelopen weken tegen speelden een maatje te groot waren voor ons.  Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen MMO op het programma. Die mogen we niet verliezen. Gelukkig zijn er dan weer twee jongens terug van schorsingen.”

Warmunda – KDO 0-3 (0-2) 10. Stange 0-1, 14. Van der Sol 0-2 (pen.), 65. Van der Tol 0-3

Warmunda: Keikes, Komen, De Taeye, Pont, Wijsman, Kest, Mastemaker, Holverda, Esman, Van Noort, Dijkstra

Archieffoto: Jeanette Dijkstra