"banner

Dat keeper Rahim Gök Legmeervogels verruilde voor SV Hillegom heeft veel te maken met zijn oude leermeester: Arend Jan Kranenburg. De 23-jarig Gök speelde in het verleden bij Argon in de B1, waar z’n huidige trainer stage liep. Daar werd de bodem gelegd voor een vruchtbare relatie tussen de speler en z’n coach.

Kranenburg heeft de goalie nooit uit het oog verloren. Het goede gevoel werd nog meer versterkt toen de wedstrijd SV Hillegom – Legmeervogels vorig seizoen op het programma stond in de Eerste Klasse A. Een aantal dagen na de wedstrijd had Gök contact met Kranenburg.

Kranenburg heeft de goalie nooit uit het oog verloren. Dat gevoel werd nog meer versterkt toen de wedstrijd Hillegom tegen Legmeervogels vorig jaar op het progamma stond in de Eerste Klasse. Een aantal dagen na de wedstrijd had Gök contact met Kranenburg.

,,Ik heb toen een goed gesprek met Kranenburg gehad. Vanwege een aantal mutaties [Bas Ruigrok en Pieter Witteman red.] had Hillegom keepers nodig. Ik had er dus wel oren naar.”

Debuut
,,Hillegom is een hele mooie club met veel supporters. Daar ben ik wel achtergekomen in de thuiswedstrijd op De Zanderij. Toen zaten er denk ik wel duizend toeschouwers op de tribune. Dat had ook te maken met het debuut van de jonge Job Schoonderbeek die aan een oogziekte lijdt. Ik weet nog dat Job de laatste vijf minuten mocht spelen. Dat zegt al genoeg over hoe de club in elkaar steekt.”

,,Mijn moeder wordt er wel eens gek van zegt ze, maar daar meent ze niets van, haha.”

,,Ik moest in het begin wel even wennen, maar dat duurde niet lang”, is Gök eerlijk. “Na een paar trainingen voelde ik me thuis. Ik ben hier warm onthaald. Ik ga er alles aan doen om een plaats in het eerste elftal te veroveren.”

Met Rien de Jong (VVSB) en Dave Agterberg (Overbos) haalde Hillegom nog meer keepers binnen voor het komende seizoen. Gök maakt zich echter geen zorgen over de concurrentie. ,,Dat is een normale zaak in mijn ogen. Vandaag in de beker tegen Aalsmeer heb ik negentig minuten gespeeld.”

Turkse afkomst
,,Alle keepers hebben evenveel speeltijd achter de rug tot dit moment. Vandaag hadden we een pittige tegenstander. Met de rust staan we op een 0-3 achterstand omdat we teveel persoonlijke fouten hebben gemaakt. Na de rust had ik me voorgenomen om de nul te houden, hoe dan ook. Dat is gelukt maar een 0-3 nederlaag is teveel van het goede.”

Gök is geboren in Nederland. Zijn vader is van Turkse afkomst en zijn moeder is van half Indisch-Nederlandse afkomst. ,,Mijn vader is helemaal gek van voetbal. Hij komt als het kan altijd kijken. Mijn moeder wordt er wel eens gek van zegt ze, maar daar meent ze niets van, haha.”

,,Schouders eronder en nog een stap harder lopen. Dat kan het verschil maken.”

,,Ik heb nog twee broers. Eentje voetbalt nog. Mijn andere broer is ermee gestopt. Ik woon met mijn vriendin in Wilnis, maar het is geen enkel probleem om naar Hillegom te reizen. Het wordt nu helemaal makkelijk omdat ik maandag ga beginnen als accountant in Amsterdam. Na mijn werk kan ik rustig naar Hillegom om te gaan trainen.”

Verschil
De 23-jarige doelman komt, als de competitie eind september start, allemaal bekende tegenstanders tegen. Als oud-keeper van Legmeervogels zat hij in dezelfde afdeling als Hillegom. Hij heeft dus wel een idee waar zijn huidige club staat ten opzichte van de toekomstige tegenstanders.

,,Als het aan mij ligt, spelen we gewoon mee in het linkerrijtje. Dat er een aantal spelers is vertrokken, is geen issue. Wij moeten het nu doen met deze groep. Schouders eronder en nog een stap harder lopen. Dat kan het verschil maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een goed seizoen kan worden.”

Beelden van debuut Job Schoonderbeek (Omroep West)