width=

Zo slecht als de stand deed vermoeden was het allemaal niet, volgens VVSB-verdediger Tomas Arroyo. De Noordwijkerhouters verloren zaterdag thuis met 0-3 van Excelsior Maassluis. De laatste thuisoverwinning van de tweededivisionist dateert daarom alweer van 3 februari (!). ,,Dus bleef er toch een beetje een rotgevoel over zaterdagavond.”

Het stemmige gevoel kwam dus voornamelijk vanwege de wat geflatteerde nederlaag. Tot de negentigste minuut stond VVSB nog op een overbrugbare 0-1 achterstand. In extremis scoorden de bezoekers nog tweemaal, waardoor de thuisnederlaag toch pijnlijk aanvoelde.

En dat vond Arroyo logischerwijs jammer. ,,Want we speelden eigenlijk nog best aardig. Sterker nog, ik denk dat dit één van de betere wedstrijden was van de afgelopen tijd. Alleen de afronding liet ten wensen over. Er lag een prima grasmat, waar we goed combinatiespel op konden spelen.”

,,Eigenlijk mag ik best tevreden zijn. Toch vind ik dat ik nog stabieler moet worden.”

De Noordwijkerhouters kwamen vlak voor rust op een 0-1 achterstand door een goal van Kevin Dercks. Hij kon van dichtbij raak schieten. In de tweede helft was VVSB zelf via aanvaller Loyd van der Wilden dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald. Toen in de blessuretijd VVSB de jacht opende voor een gelijkspel, kreeg het via twee goals van Jeremy Moreno de deksel op de neus.

Geslaagd
Met de 0-3 nederlaag op zak lijkt het seizoen van VVSB voor het tweede seizoen op rij uit te draaien op een redelijke sof. Voor Arroyo zelf is zijn debuutseizoen op De Boekhorst geslaagd. Al vindt hij dat het nog beter kan.

,,Eigenlijk mag ik best tevreden zijn. Toch vind ik dat ik nog stabieler moet worden. Ik wissel hele goede momenten nog te veel af met mindere.” De verdediger leek overigens weinig aanpassingsproblemen te hebben in het paars-geel. En dat terwijl hij zelf een flinke stap maakte door vanuit de Hoofdklasse (Ter Leede) een transfer te maken naar de Tweede Divisie (VVSB).

,,Qua niveau heb ik eigenlijk niet zo heel erg hoeven wennen. Maar wel aan de lengte van het seizoen. Die is toch lang, met flink wat zware wedstrijden.”

,,Ik ben toch een verdediger die het ook van zijn voetballende kwaliteiten moet hebben. “

,,Maar weet je, ik verlang gewoon het beste van mijzelf. Soms kon ik dat dit seizoen niet geven, omdat we ook een wat meer verdedigend speltype hanteerden. Ik ben toch een verdediger die het ook van zijn voetballende kwaliteiten moet hebben. Maar het belang van het team gaat voor.” Hoewel zijn ontwikkeling dus goed is gebleken in Noordwijkerhout, weigert de 23-jarige voetballer zichzelf een paar schouderklopjes te geven. ,,Dat doe ik sowieso niet zo snel”, lacht de Voorhouter tot besluit.

TEC
Sportief gezien zit het seizoen er al en paar weken op voor VVSB. De ploeg heeft geen kans meer op een prijs en is al een tijdje veilig in de Tweede Divisie. De paars-gelen spelen de laatste wedstrijden nog uit bij De Dijk en GVVV en sluiten voor het thuispubliek het seizoen af op 19 mei tegen TEC.

Archieffoto: Hans Heemskerk