Een trainerswissel is meer regel dan uitzondering dit seizoen in de top van de Bollenstreek. Gert Aandewiel nam bij Quick Boys het stokje over van Jan Zoutman en sindsdien werden zes van de zeven duels gewonnen. Ook zaterdag in de topper in en tegen Jong Almere City was het weer prijs. De Katwijkse nummer drie versloeg de nummer twee gedecideerd met 4-1 en blijft volop meestrijden om de titel in de Derde Divisie.

Dat stemde ook aanvoerder Delano A Cohen meer dan tevreden. Een paar uur na de wedstrijd kon de middenvelder nog genieten van het duel. ,,Als we deze lijn doortrekken dan kan er nog van alles. We hebben het goede ritme nu te pakken en ondanks dat we misschien niet eens voetballend de betere ploeg waren was de winst wel verdiend. Na de voorsprong hebben we gedecideerd doorgedrukt.”

De thuisploeg was dus zeker qua veldspel niet de mindere en in fases zelfs beter met ook grote kansen, alleen liet het zich zoals wel vaker aftroeven door de meer gepokt en gemazelde amateurvoetballers, die over meer ervaring en fysieke kracht beschikken.

,,Die jongen stond al praktisch te douchen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar goed het zijn de nieuwe regels.”

Drie bussen vol met supporters hadden de Katwijkers meegenomen ter ondersteuning in de topper en die werden niet teleurgesteld. Al was het begin nog wel voor de talenten uit Flevoland. Joey Ravensbergen ging in de fout en Almere-speler Achille Vaarnhold was er als de kippen bij om de 1-0 achter doelman Jesper Hoogedoorn te werken.

Die dreun was binnen de minuut verwerkt. Een voorzet van A Cohen kon spits Jesse van Nieuwkerk binnenkoppen: 1-1. Daarna moest Hoogedoorn een paar keer handelend optreden, maar de beste kans was aan de overkant voor de bezoekers en wel na een zeer curieus moment.

Nadat Yordi Teijsse op het half uur was neergehaald binnen de beruchte lijnen wees de scheidsrechter naar de stip en stuurde verdediger naar de kleedkamer met een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Echter de nieuwe regels schrijven voor dat er dan slechts een gele kaart volgt en een strafschop. Daar werd de arbiter op geattendeerd en dus mocht de Almere-speler weer terugkeren binnen de lijnen. En daar waren de bezoekers het weer niet mee eens. ,,Die jongen stond al praktisch te douchen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar goed het zijn de nieuwe regels. Alleen was de geloofwaardigheid van die man wel wat afgenomen.”

,,Hij mag achteraan in het rijtje gaan aansluiten.”

Of het de commotie was of iets anders, maar de penalty werd net zoals twee weken geleden hopeloos gemist door de topschutter zelf. ,,Voorlopig mist ie ook niet meer”, lacht A Cohen. ,,Hij mag achteraan in het rijtje gaan aansluiten.”

Vlak voor rust kwam de voorsprong alsnog en dat brak het Almeerse verzet. Weer was het Van Nieuwkerk die nu een voorzet van Kenny Anderson met het hoofd kon afwerken. En waar de gastheren het weer niet voor elkaar kregen om de uitblinkende Hoogedoorn te passeren, was Quick Boys zeer effectief. Teijsse maakte zijn fout goed door een kwartier na rust een voorzet van Vlatko Lazic binnen te koppen. ,,Dat is Yordi Teijsse. Hij staat er gewoon weer om z’n goaltje mee te pikken”, deelt A Cohen een compliment uit aan z’n aanvaller.

Jesse van Nieuwkerk viert het feestje met de meegereisde supporters.

,,We hebben daarna gedomineerd en Almere geen echt grote kansen meer gegeven om het spannend te maken.” De captain zelf krulde van buiten de zestien de bal nog fraai voorbij de verraste doelman Mike Grim voor een ietwat geflatteerde uitslag.

A Cohen vertrekt, net zoals veel andere spelers, aan het einde van dit seizoen bij Quick Boys. De Rotterdammer gaat dichterbij huis voetballen en verkast naar zijn oude club Barendrecht. Maar niet omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft op Nieuw Zuid. ,,Zeker niet. Ik ben nu al 2,5 jaar aanvoerder van een prachtige club. Maar het is ook heel intensief, voetballen bij Quick Boys en ook aanvoerder zijn. Daarbij rijd ik vier keer per week op en neer. Dat vergt ook veel tijd en energie. Op een zaterdag ben ik pas om 21.00 uur thuis. Bij Barendrecht is dat 18.30 uur en kan ik gelijk met vrienden een biertje gaan doen.”

,,Het zou mooi zijn als ik volgend seizoen de reis naar Quick Boys mag maken vanuit Barendrecht. Daar ga ik alles aan doen.”

Ook speelt mee dat Barendrecht een stabiele subtopper is in de Tweede Divisie en zijn oude trainer Adrie Poldervaart daar nu de scepter zwaait. ,,Zeker. Ik heb een hele goede band met hem. Bij Zwaluwen ben ik onder zijn leiding uitgegroeid tot een speler die dat hoge niveau aankan. En ik heb bij Barendrecht nog wat goed te maken. Mijn eerste periode voor Zwaluwen was niet echt een succes. Het zou mooi zijn als ik volgend seizoen de reis naar Quick Boys mag maken vanuit Barendrecht. Daar ga ik alles aan doen.”

Achterstand
Met nog twaalf duels te gaan bedraagt de achterstand op Spakenburg, dat eveneens won, ook na zaterdag nog steeds zes punten. Een overbrugbaar gat, vindt ook A Cohen. ,,Dit is nog niet gespeeld. Zij vinden het ook niet lekker dat wij nog steeds zo dichtbij staan. Wij moeten deze lijn doortrekken en dan hopen op foutjes van hen. Meer kunnen we niet doen. Maar deze groep is er wel van doordrongen dat we met z’n allen nog een keer naar het gemeentehuis willen en dan weer het balkon op. Mooier wordt het niet voor een amateurvoetballer en dat willen we graag nog een keer herhalen.”

Jong Almere City  – Quick Boys 1-4 (1-2). 6. Vaarnold 7. Van Nieuwkerk 1-1, Van Nieuwkerk 1-2, 75. A Cohen 1-3, 60. Teijsse 1-4

Quick Boys: Hoogendoorn, Bloemedaal Bentem, Maynard, Ravensbergen, Lazic (81. Den Hartog), A Cohen, Mahmoed (87. Van Steen), Anderson, Van Nieuwkerk (80. Kuyvenhoven), Teijsse.

Foto’s: Cees van Hoogdalem
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)