Het begon met een simpele inhaalmanoeuvre op de scooter, maar het eindigde in het ziekenhuis in Amsterdam. Rijnsburgse Boys-speler Marciano Aalders herinnert zich er helemaal niks meer van. De middenvelder ligt thuis te herstellen van een ongeluk dat zich zaterdagnacht voltrok in de hoofdstad.

,,Naar omstandigheden gaat het goed”, klinkt de voetballer opvallend opgewekt. Als hij even later vertelt wat er allemaal gebeurd is tijdens het ongeluk, maakt dat z’n huidige gemoedstoestand alleen maar bizarder.

Schedelbreuk
,,Het begon toen ik een scooter wilde inhalen. Ik schijn met mijn voorband de stoep te hebben geraakt. Ik ben het zelf namelijk allemaal kwijt. Dit is wat ik van de doktoren heb gehoord. Met mijn hoofd ben ik vervolgens op de stoeprand terecht gekomen. Ik was gelijk knock-out.”

De lichamelijke schade die Aalders opliep is niet mis. ,,In mijn schedel zit een deukje, een breukje eigenlijk. Daardoor is er bloedpropje naar m’n hersenen gegaan. Gelukkig is die dusdanig klein dat mijn lichaam hem kan afvoeren. En ik heb mijn sleutelbeen gebroken.”

,,De eerste dagen in het ziekenhuis heb ik veel geslapen. Mijn lichaam moest duidelijk alle krachten bijzetten om te herstellen.”

Vooral de schade aan z’n hoofd is heftig. ,,Ik besef wel dat ik geluk heb gehad. Ik mag blij zijn dat ik in het ziekenhuis ben beland en dat het niet allemaal nog erger is afgelopen. Het is al heel raar dat ik niet meer weet waar ik reed of hoe het is gebeurd. Dat ben ik gewoon kwijt en dat komt nooit meer terug. Heel bizar.”

De dagen na het ongeluk heeft de 25-jarige voetballer in het ziekenhuis doorgebracht. Sinds een paar dagen is hij weer thuis en stromen de steunbetuigingen binnen. ,,Mijn familie is erg geschrokken. Het komt natuurlijk uit het niks. Zelf baal ik als een stekker. Ik had net een basisplaats te pakken bij Rijnsburgse Boys.”

Moe
De Amsterdammer praat alweer over voetbal alsof er het afgelopen weekend niks is gebeurd. ,,Tja, mijn hele leven staat in het teken van werken en voetbal. Dan is het gewoon mijn automatische piloot die weer alleen maar kan denken aan die twee dingen. Ik weet ook wel dat mijn gezondheid voor gaat, maar ik baal wel. Voorlopig kan ik nog even niet werken en voetballen.”

De komende weken zullen in het teken staan van herstellen. Z’n lichaam heeft een flinke opdoffer gekregen. Hoewel het steeds beter gaat, was de middenvelder vlak na z’n ongeluk ontzettend moe. ,,Ik probeer nu vooral veel te zitten als het geen pijn doet, verder lig ik veel.”

,,Vandaag [donderdag red.] gaat het echt wel weer wat beter. De eerste dagen in het ziekenhuis heb ik veel geslapen. Mijn lichaam moest duidelijk alle krachten bijzetten om te herstellen. Nu ben ik thuis bij mijn moeder.”

,,Zaterdag zal ik het vooral moeten hebben van Twitter, of teletekst of van jullie site, haha.”

,,Het is lastig te zeggen hoe lang het gaat duren voordat ik weer de oude ben”, kijkt Aalders voorzichtig naar de toekomst. ,,De breuk in m’n sleutelbeen zal zich binnen zes tot acht weken herstellen. Maar mijn hoofd weet ik niet. Dat zal ook zoiets zijn. Het duurt alleen nog wel even voordat ik weer een bal mag koppen.”

AFC
Ondertussen probeert de middenvelder toch weer met voetbal bezig te zijn. Het liefste was hij komende zaterdag al even op Sportpark Middelmors geweest om zijn ploeg te steunen in de wedstrijd tegen AFC. Dat komt echter nog wel te vroeg.

,,Dat denk ik wel. De mensen binnen de club en m’n teammaatjes hebben ook gezegd dat ik vooral mijn rust nog moet nemen. De trainer is ook zondag gelijk langs geweest in het ziekenhuis. Dat, in combinatie met de lieve berichtjes, doet je wel goed. Zaterdag zal ik het vooral moeten hebben van Twitter of teletekst of van jullie site, haha. Op die manier blijf ik wel een beetje op de hoogte.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)