In Lisserbroek werd reikhalzend uitgekeken naar het treffen met Monnickendam. Zou er dan eindelijk een einde komen aan de Derde Klasse met enkele zwakke tegenstanders? De promotiedroom van de Lisserbroekers moest op het eigen sportpark een mooi begin krijgen, maar werd ruw verstoord. Al vlot werd duidelijk dat Kagia in een nachtmerrie zat die 90 minuten duurde. Er werd met 0-6 verloren, waardoor de return over een week een formaliteit is. 

Bij de nacompetitie denkt iedereen aan spannende potjes waarin van alles kan gebeuren. Dat laatste bleek zaterdag opnieuw, maar maar dan voor Kagia in negatieve zin. Al na vijf minuten kwam de ploeg van Anton Wijsman op een 0-1-achterstand. Monnickendam-spits, Tom Pruim, omspeelde keurig Sander Hogervorst en legde de bal in het netje Daarvoor hadden de bezoekers al wat kansen gehad. Het was voor Kagia al snel duidelijk dat het flink aan de bak moest.

,,Ik moet dit echt even laten bezinken”, opende Wijsman na afloop. De woorden ‘wanprestatie’ en ‘ergernis’ passeerden vervolgens de revue. ,,Ik heb niet het idee dat sommige jongens beseffen waar we om spelen”, verzuchtte Kagia-aanvaller Dirk-Jan Ligtenberg.

,,Of het seizoen is mislukt? Nou, het is in ieder geval wel teleurstellend.”

Na een half uur spelen drukten de bezoekers Kagia dieper in de problemen. Pruim legde keurig af en zijn collega Danny Persijn schoot de bal tussen de palen: 0-2. Voorafgaand aan de tweede goal van Monnickendam hing de gelijkmaker nog in de lucht. Maar de spelmakers Rens Lamboo en Tijs van der Schinkel wisten niet tot scoren te komen.

Nog grotere deceptie
Kort voor rust werd de deceptie alsmaar groter voor Wijsman en zijn mannen. Na een zwakke uittrap van doelman Hogervorst kon Pruim de bal oppikken en vervolgens na een goede combinatie simpel intikken: 0-3. Diezelfde Pruim besliste vijf minuten later de wedstrijd door zijn hattrick compleet te maken.

,,Uiteindelijk komen we weer op hetzelfde uit waar we het hele seizoen al mee te maken hebben”, stelde Wijsman. ,,We staan er niet op de momenten dat we er moeten staan en zijn dan niet volwassen genoeg. Het was vandaag wéér de jongetjes tegen de mannen.”

,,Natuurlijk mogen mijn spelers fouten maken, maar op deze manier afgaan kan echt niet.”

Een vinger op de zere plek kon de oefenmeester echter niet leggen: ,,Ik moet hier echt 2 á 3 dagen over nadenken. Het is niet de eerste keer dit seizoen namelijk. Of het seizoen is mislukt? Nou, het is in ieder geval wel teleurstellend.”

Nog meer zout in de wonden
De tweede helft was er eentje die ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Toch gebeurde er nog het één en ander. Aanvoerder Pascal Timmermans stopte een inzet van Monnickendam knap, maar met zijn handen. Het gevolg was een rode kaart en een strafschop voor de bezoekers. Luke van Rheenen faalde niet en zorgde hiermee voor de 0-5. Kort voor tijd maakte Pruim uit een hoekschop het half dozijn treffers vol.

,,We wisten dat Monnickendam een goede ploeg heeft. Als je dan elke keer je been intrekt en je wint je duels niet, ja dan wordt het een moeilijke middag”, stelde Wijsman. ,,Ik had niet het idee dat wij het besef hadden waar we voor speelden. Natuurlijk mogen mijn spelers fouten maken, maar op deze manier afgaan kan echt niet. Mijn staf en ik kunnen wel janken.”

Kagia – Monnickendam 0-6 (0-4)5. T. Pruim 0-1, 32. Persijn 0-2, 39. T. Pruim 0-3, 45. T. Pruim 0-4, 66. Van Rheenen 0-5, 84. Daan Pruim 0-6

Rode kaart: 65. Timmermans (Kagia)

Kagia: Hogervorst, Malhi, Timmermans, Hoejenbos, Imanse, Van der Veek, Timo Sluymer (70. Ramon Sluymer), Van der Schinkel, Lamboo (60. Van Dijk), Zonneveld (49. Van Kesteren), Ligtenberg.

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen