FC Lisse heeft zich per direct verzekerd van de diensten van Ayoub ait Afkir. Dat meldt de tweededivisionist zondagmiddag. De 23-jarige buitenspeler komt over van Inter Bratislava uit Slowakije en ligt tot het einde van het seizoen vast op Ter Specke.

Ait Afkir speelde in de jeugd bij DWS en AFC en vertrok in 2013 naar Almere City FC. In 2014 maakte hij z’n debuut in Flevoland in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Telstar. Dat bleek uiteindelijk z’n enige wedstrijd voor de Almeerders. In de zomer van 2015 vertrok Ait Afkir naar NEC. In Nijmegen tekende hij een amateurcontract en kwam hij uit voor het tweede elftal.

In de zomer van 2016 zou de aanvaller tekenen voor Magreb ’90, toen hij toch alsnog koos voor een avontuur in Finland bij Atlantis. Dat avontuur duurde amper drie maanden. In februari 2017 tekende hij bij Inter Bratislava. Die club komt uit in de Derde Divisie van Slowakije.

Welkom
Ait Afkir trainde al een tijdje mee in Lisse. Hij wordt door de club gezien als een welkome versterking vanwege de langdurige blessures van Thierry Monteny en Koen Fokkema en het tussentijdse vertrek van Rick Bouwmeister. De nieuweling kan als links- en rechtsbuiten fungeren.

FC Lisse

Selectie 2018 / 2019

Blijft: Robbert de Ruiter (trainer), Arno Lancel (assistent-trainer), Thierry Monteny, Lars Rauws, Kevin van der Zwet, Brian van der Werff, Boyd Stevens, Luca Tarani, Bert Koomen, Rik Vermeulen, Martin van Eeuwijk, Niels Buijs, Bas Buimer, Rowdy van der Putten, Justin Valk, Wesley Storm (vertrekt tijdelijk naar Amerika)

Nieuw: Ayoub ait Afkir (Inter Bratislava, per direct)

Vertrekt: Rick Bouwmeister (per direct), Timothy van der Meulen (per direct), Tomas Tavilla (per direct), Robert van Boxel (stopt), Roel de Goede,

Foto: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA