Jayson Halman verlaat na dit seizoen Rijnsburgse Boys. De talentvolle aanvaller gaat op zoek naar een nieuwe club ondanks een doorlopend contract tot medio 2020. ,,Ik ben 21, ben ambitieus en wil spelen. Daarom is het tijd om voor mezelf te kiezen”, licht Halman zijn keuze toe op de clubwebsite van de Rijnsburgers. 

De jongeling is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de tweededivisionist. Vorig seizoen liet de vorige trainer, Pieter Mulders, hem twee keer in de basis beginnen en mocht hij regelmatig invallen. Deze jaargang maakt Halman tot dusverre veel minder speelminuten.

Goede gesprekken
,,Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar daar leer je van en je wordt er volwassen door. Ik heb veel geleerd bij Rijnsburgse Boys, waar ik mooie en moeilijke momenten had, maar het is nu tijd voor iets nieuws.”

,,Het was wel een moeilijke keuze. Ik heb het naar mijn zin en heb een goed contact met mijn medespelers. Ik heb er een maand of drie mee gelopen, maar na goede en duidelijke gesprekken met de trainer ben ik tot deze beslissing gekomen. Ik wil spelen en niet slechts voor een minuut of tien invallen.”

Stap omlaag
Voor welke club Halman na dit seizoen gaat spelen, is nog onbekend. ,,Ik sta overal voor open, als het maar op een redelijk niveau is. Bij welke club dat is en hoever van mijn woonplaats Amsterdam, maakt me niet uit. Het mag ook een stapje terug zijn naar bijvoorbeeld de derde divisie. Van daaruit wil ik dan graag weer de stap omhoog zetten”, vertelt de aanvaller op de clubwebsite.

In de zomer van 2017 kwam Halman over Amsterdamse Zeeburgia, waar hij in zijn debuutseizoen elf competitiegoals maakte. Pas op zijn veertiende begon hij met voetballen in clubverband: bij Zuidoost United in de Vijfde Klasse. Via Zeeburgia, NEC en weer Zeeburgia kwam hij in Rijnsburg terecht.

Rijnsburgse Boys

Blijft: Max Hudepohl, Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen, Gino Demon, Roderick Gielisse, Jeroen Spruijt (allen tot medio 2021), Joël Tillema, Jordy Strooker, Virgil Deen, Masies Artien, Wilfred van Leeuwen (trainer), Alessandro Kwant, Stijn Driebergen, Jayson Halman, Bart Duiker, Edo Knol, Carlos Opoku, Donny van Oijen, Furghill Zeldenrust, Jeroen Meefout, Richard van Nieuwkoop, Marc Magan

Vertrekt: Wesley Goeman (VVSB, per direct), Hidde Prijs (FC Lisse, per direct), Maikey Parami (stopt, per direct), Bart Freke (stopt, per direct), Dick Heemskerk (assistent-trainer), Virgil Deen (onbekend), Frank Tervoert (VVSB, per direct), Jason Halman (onbekend)

Nieuw: Nick Zeijlmans (OFC Oostzaan, tot medio 2020), Bert Koomen (FC Lisse), Thomas Bakker (clubloos, per direct), Bradley van der Meer (vv Capelle)

Archieffoto: Hans Heemskerk

Bekijk ook: ‘,,Rij een rondje door Rijnsburg en je ziet mij” (video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys