Wie weet hoe VVSB weer kan gaan winnen mag vandaag nog bij Vladimir Jozic aankloppen. De aanvoerder van VVSB zag de Noordwijkerhouters weer onderuit gaan, voor de vierde keer op rij. In Haarlem werd met 2-0 verloren van de plaatselijk HFC.

Wat is er toch aan de hand met VVSB? ,,Als ik het wist, had ik het je gelijk verteld”, pareert Jozic die vraag. ,,Feit is dat we te weinig scoren, maar waarom weet ik niet. Het ging ons eerder dit seizoen juist zo makkelijk af.”

In de laatste vijf wedstrijden staat vooral het vizier bij VVSB niet op scherp. Er werd pas twee keer gescoord. Jozic verwijt de aanvallers niks. Volgens hem deelt de hele ploeg mee in de malaise. Het verleidde de aanvoerder in ieder geval tot een Cruijffiaanse uitspraak: ,,Als je niet scoort, win je niet.”

De middenvelder vervolgt: ,,Tot de zestien spelen we prima. Ook vandaag weer. Zeker in de eerste helft hadden we het initiatief. Maar we weten er niet doorheen te komen. Toch gingen we met een goed gevoel de rust in. Zij kregen wel kansen, maar hadden weinig balbezit. Na de rust ging het echter mis.”

Persoonlijke fouten

De Noordwijkerhouters speelden op een zwaar veld, door de weersomstandigheden, een mindere tweede helft en zagen door persoonlijke fouten de tegenstander weer scoren. ,,We stonden niet goed bij de 1-0 en maakten verkeerde keuzes. Ballen die we niet wegtrappen, dat soort dingen. Die persoonlijke fouten zijn gewoon beslissend de laatste tijd. Iedereen is er zich van bewust dat het niet goed genoeg is op dit moment.”

Door het de vierde nederlaag op rij en een overwinning van FC Lienden is het gat met de koploper opgelopen tot tien punten. Het seizoen lijkt voor VVSB nu definitief voorbij. Want ook het gat met de eventueel gevarenzone, iets waar de afgelopen maanden in Noordwijkerhout totaal niet naar werd gekeken, is groot genoeg.

Maar Jozic wil niet voor spek en bonen de slotfase van de competitie in gaan. ,,Van dit slechte gevoel willen we zo snel mogelijk af. Ik heb geen zin om de komende wedstrijden voor niks te spelen. Gewoon voor je eigen gevoel is het goed om weer te gaan winnen. Ik wil het seizoen positief afsluiten. De eerstvolgende tegenstander kan voor mij dus niet vroeg genoeg komen.”

Tekst: Frank Venema