Voor de zoveelste keer kwam Katwijk zaterdag tegen VVSB in blessuretijd nog langszij. Via een penalty van aanvoerder Robbert Susan, na een handsbal van de andere aanvoerder Vladimir Jozic. Na afloop baalde de Noordwijkerhoutse captain van de manier waarop de puntendeling tot stand kwam. De Katwijkse leider betreurde op zijn beurt dat zijn rake strafschop niet de winnende goal betekende, omdat hij vijf minuten eerder eigenlijk de gelijkmaker al op zijn schoen had. Gelukkig konden de beide Jacks, Honsbeek en Van den Berg, de puntendeling relativeren. 

,,Ik voelde het gelijk al. Ik dacht al dat de scheids niet anders kon, dan hem op de stip leggen. Maar dat maakt het niet minder zuur”, was Jozic na afloop teleurgesteld. VVSB kwam, zoals verwacht, met een verdedigend plan naar de koploper. Dat dat plan ook heel gedisciplineerd werd uitgevoerd, maakte dat Katwijk er in aanvallend opzicht eigenlijk 75 minuten lang niet aan te pas kwam.

,,We zaten er allemaal lekker in. We konden met onze snelle jongens af en toe uitbreken. Dan kom je ook nog op voorsprong en dan blijft iedereen bezig. De laatste minuten gooien zij er steeds langere gasten in, maar daar komt eigenlijk niet veel uit. Dan voelt dit gelijkspel wel echt als een verlies”, vond Jozic.

Verandering
Dat Katwijk het zo lastig had, kwam in de eerste helft ook voornamelijk door slordigheid en verkeerde keuzes. De Oranjehemden speelden op het middenveld iets anders dan gewend. Waar Susan normaal gesproken controleert en de bal haalt in de opbouw, was het nu Mark de Loor die die rol op zich nam. ,,We hadden afgesproken dat ik meer op die tweede bal zou klappen. Maar dat wilde niet echt vlotten vandaag”, aldus Susan.

Dat ook De Loor niet helemaal ‘happy’ was met zijn rol, straalde van zijn spel af. De normaal altijd creatieve en aanvallende middenvelder, was opvallend slordig in zijn passing. Balverlies op eigen helft van de naar Lisse vertrekkende balvirtuoos leidde ook de 0-1 voor de bezoekers in. El Osrouti nam over en uiteindelijk was het de in prima vorm verkerende Tommy Bekooij die niet twijfelde en snoeihard raak schoot. ,,Vanaf dat moment missen we de rust in het elftal. Iedereen wil dan die steekpass geven en beslissende ballen gaan geven”, vervolgde de maker van de 1-1.

,,Toen was het: wel, niet, wel, niet en pfff ik weet niet wat ik toen precies deed, maar ik schoof hem naast”

Tot de rust viel er geen benoemenswaardig wapenfeit van de thuisploeg te noteren. Op een momentje van Kilian Berkhout na, maar hij liet de bal vlak voor het vijandige doel te ver van zijn voet springen om gevaarlijk te worden. Na de pauze bleef De Loor achter in de kleedkamer en kwam Stefan Plat in de ploeg van Van den Berg. Ook dat leek in eerste instantie niet veel verschil te maken. Op het moment dat Katwijk gevaarlijker werd, had Bekooij de wedstrijd met zijn tweede al moeten beslissen. ,,Hij wachtte net wat te lang waardoor Hamdi weer terug kon komen om te herstellen”, zag trainer Honsbeek.

Het meest sprekende beeld van de derbymiddag op de Krom: de twee balende captains.

Steven Sanchez Angulo kreeg dan, in de 75e minuut wel te verstaan, de eerste echte kans voor de koploper. Zijn inzet eindigde recht op de vuisten van Ruben Valk. Vijf minuten voor tijd kreeg Susan de meest uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Na goed doorgaan van Frank Tervoert, die ondanks knieklachten van afgelopen week toch fit genoeg was om te spelen, belandde de bal voor de voeten van de Katwijkse captain op vijf meter van het doel. ,,Ik twijfelde of die verdediger (Tomas Arroyo red.) hem zou hebben. Toen was het: wel, niet, wel, niet en pfff ik weet niet wat ik doen precies deed, maar ik schoof hem naast. Zo’n bal moet erin.”

,,Ik kreeg een appje van mijn vrouw: dat ik waarschijnlijk vijf jaar ouder ben geworden vandaag.”

Ook Katwijk-trainer Van den Berg keek terug op een zware pot, maar zag een andere oorzaak dan zijn spelers: ,,Ik kreeg een appje van mijn vrouw, dat ik waarschijnlijk vijf jaar ouder ben geworden vandaag. Dat schiet lekker op dan. We hadden het heel zwaar. In de rust hoorde ik de jongens tegen elkaar zeggen: we moeten harder gaan werken. Maar daar lag het juist niet aan. We kwamen niet aan voetballen toe, terwijl er genoeg ruimte voor ons over de zijkant lag bij onze backs.”

Voor de oefenmeester van VVSB was het gelijke spel niet minder zuur, dan voor zijn aanvoerder. Toch wilde Honsbeek zich  na afloop vooral focussen op het positieve: ,,We hebben vandaag een plan gewoon eigenlijk 90 minuten lang goed uitgevoerd. De wedstrijd van vandaag benadrukte ook weer wat er dit seizoen bij ons ontstaan is. We werken allemaal zo ontzettend hard voor elkaar. Dat het uiteindelijk nog gelijk wordt; natuurlijk is dat jammer en ongelukkig. Maar het was nou eenmaal hands.”

Koeltjes
Ook zijn naamgenoot, de andere Jack, sloot relativerend af. ,,We zijn nu eigenlijk niet eens blij met dit punt, maar we moeten er  wel blij mee zijn. We hadden recht op de gelijkmaker, maar vaak genoeg krijg je niet waar je recht op hebt. De voorsprong op Kozakken Boys is nog drie punten met een wedstrijd minder gespeeld. Dat is altijd nog beter dan als je er drie achter staat. We moeten gewoon rustig blijven”, besloot Van den Berg koeltjes.

Katwijk – VVSB (0-1) 1-1: 19. Bekooij 0-1, 90+3 Susan 1-1 (pen.).

Opstelling Katwijk: Kieboom, Hamdi (77. Achefay) , Essenboom, Van Noord (67. De lange), Blokland, Van Weerdenburg, Susan, De Loor (46. Plat), Sanchez Angulo, Berkhout, Tervoert.

Opstelling VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Theuns, Jozic, De Rijk (23. Verlaan), El Osrouti, Pauw (73. Koopman), Bekooij (89. Van der Slot).

Foto’s: Orange Pictures.

Interview met Robbert Susan(gebruik je de app? Klik hier):

Interview met Vladimir Jozic (gebruik je de app? Klik hier) :

Lees ook: Lisse laat tegen Rijnsburg zien waarom voetbal zo leuk is (plus video’s) 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)