In de kleedkamer werd gegrapt dat hij met zijn spel Van Nispen vleugels gaf, in de geest van de reclamecampagne van Red Bull. Aanleiding was de hoofdrol die Jelle Vleugel vertolkte in de uitwedstrijd bij MMO. Door twee goals van de linkspoot boekten de Zilkers een verdienstelijke zege: 1-2. 

,,Ik hoorde dat Van Nispen al lang niet meer bij MMO gewonnen had. In die zin was het dus wel knap”, zei de van VVSB overgekomen Vleugel. ,,Ik denk ook dat het een verdiende overwinning was. Vooral op basis van de tweede helft, waarin we een stuk scherper waren en MMO onder druk hebben gezet.”

Van Nispen had op het open sportpark van MMO in het eerste bedrijf wind tegen. Middels een door de wind gedragen zondagsschot kwam de thuisploeg op voorsprong. ,,Die jongen liet een lange bal één keer  stuiteren en raakte ‘m perfect. Zo’n goal maakt die voorlopig niet snel meer denk ik.”

In de slotfase van een sterke tweede helft van Van Nispen eiste Vleugel de aandacht op. Een kwartier voor tijd tikte hij op aangeven van Bart van Eeden de gelijkmaker binnen. Het werd nog mooier voor Vleugel, die vlak voor tijd met een kunststukje Van Nispen de zege schonk. ,,Een omhaal”, grijnst Vleugel. ,,Het was niet zo’n spectaculaire als bij een strakke voorzet vanaf de zijkant die er dan ingaat. De bal bleef een beetje hangen en met een soort van halve omhaal werkte ik hem binnen.”

Herstel

Van Nispen herstelde zich zodoende uitstekend van de oorwassing tegen Teylingen (0-6). ,,Van Teylingen kun je verliezen, alleen de manier waarop deed pijn”, stelt de middenvelder. ,,Als team en ook persoonlijk stonden we niet goed. MMO vond ik kwaltiatief een stuk minder. We hebben nu twee uitzeges geboekt tegen ploegen waar Van Nispen vorig seizoen uit weinig te vertellen had en kennen daarmee een goede start.”

De overstap naar sportpark Wassenaar is Vleugel goed bevallen. ,,Van Nispen is een warme vereniging, met veel betrokken mensen. Ik ben een tijdje geblesseerd geweest en toen vroegen mensen die ik nog niet kende, hoe het met me ging. Dat zegt genoeg over de club. Daarnaast hebben we een leuke groep. Jong ook. Ik denk dat we met René Ras een goede trainer voor deze groep hebben. De doelstelling is zo snel mogelijk veilig spelen. Zelf ken ik de afdeling niet zo goed. Maar Ras, die al zo lang in deze competitie werkt en de clubs goed kent, zal het wel weten.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO