Het strafschoppen-systeem ‘ABBA’ verdwijnt in de toernooien en wedstrijden van de KNVB. Vanaf dit seizoen zullen de ploegen om-en-om vanaf elf meter moeten schieten. 

Afgelopen seizoen was het ABBA-systeem van toepassing, maar daar ziet de bond toch weer vanaf. Wat de reden voor de afschaffing is laat de KNVB niet weten. Verder laat men weten dat er tijdens de eerste knock-outronde van de KNVB-beker op 19 en 20 oktober geen verlenging gespeeld zal worden. Na het verstrijken van de officiële speeltijd zal er overgegaan worden op penalty’s. Deze zullen dus volgens de oude procedure genomen worden.

De ABBA-procedure werd in Nederland vooral bekend door een bekerwedstrijd die FC Lisse twee jaar geleden speelde tegen HSV Hoek. Scheidsrechter Mark Nagtegaal vergiste zich in de spelregels en besloot beide teams volgens ‘ABBA’ de strafschoppen te laten nemen. Alleen had de bond voor dat seizoen (2017/2018) nog geen akkoord gegeven voor deze procedure. Lisse won de strafschoppenserie, maar een na een uitspraak van de tuchtcommissie moesten de pingels opnieuw genomen worden. Tijdens de tweede serie trok Hoek aan het langste eind.

Foto: Hubert Habers

Lees ook:Van de Velde en Alkemade plaats zich met Oranje onder-19 voor  eliteronde
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)