Sabir Achefay gaf afgelopen zaterdag op Sportpark Duinwetering zijn visitekaartje af in het openingsduel tegen de amateurs van Ajax. Met één assist en twee treffers had de van Katwijk overgekomen middenvelder een belangrijk aandeel in de klinkende 6-2 overwinning op de medepromovendus uit de hoofdstad.

Begonnen bij Pancratius in Badhoevedorp belandde de nu 22-jarige Achefay in de jeugd van PEC Zwolle. Via FC Lienden en twee seizoenen Katwijk streek de in Amsterdam woonachtige Achefay deze zomer neer bij vv Noordwijk. ,,Het is een heel traject geweest. Maar nu kan ik zeggen dat ik me op mijn plek voel. Ik krijg het vertrouwen en de kans om te laten zien wat ik kan.”

Speeltijd
,,Dat lukte me eerder bij andere clubs niet, terwijl ik er van overtuigd was dat ik destijds ook over de capaciteiten beschikte om mee te kunnen. Ik kreeg veel te weinig speeltijd. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren wel het één en ander geleerd. Daarom is het een bewuste keuze geweest om een stap terug te doen. Om te slagen moet ik spelen, zeker gezien mijn leeftijd. Met het niveau bij Noordwijk is overigens niets mis”, licht Achefay zijn overgang naar de derdedivisionist toe.

,,De juiste voeding en drank zijn voor mij belangrijke elementen.”

Zijn brandende ambitie om te slagen in het voetbal wil hij via Noordwijk alsnog waarmaken. Met Noordwijk zelf of anders als aanloopje naar een florerende voetbaltoekomst. ,,Dat is in de gesprekken voor mijn overgang naar Noordwijk duidelijk aan de orde geweest. De club en ik weten waar we aan toe zijn. Nu gaat het erom om het bij Noordwijk te laten zien. Dat is het enige dat nu telt. Ik wil echt het hoogst haalbare bereiken.”

Met Noordwijk beleefde Achefay intussen een droomstart. De ploeg overleefde eerst twee voorrondes in de bekerstrijd via de verlenging om daarna vliegend uit de startblokken te komen. ,,Het is allemaal sneller gegaan dan ik verwacht had. In de bekerwedstrijd bij O.S.S’20 had ik op een gegeven moment echt zware benen. Gewoon een gebrek aan wedstrijdritme, maar daarna merkte ik dat het tegen IJsselmeervogels en Ajax alweer een stuk beter ging. Dat is fijn om te constateren.”

Geconfronteerd met de bekerloting tegen Sparta toonde Achefay zich tevreden. Een mooi affiche in zijn ogen. Met daarbij het bijkomende voordeel dat Noordwijk thuis speelt. Bang voor de titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie is hij niet, integendeel. ,,Ik denk dat we die ploeg kunnen hebben. We hebben niets te verliezen. Dus laat maar komen.”

,,Dat betekent dat we bij balverlies heel hard moeten werken om de tegenstoot eruit te halen.”

Ook over het kakelverse seizoen is Achefay duidelijk. Na een kleine twee maanden Duinwetering weet hij welk vlees zich in de kuip bevindt en hoe de zaken op het veld moeten worden aangepakt. ,,Mijn ambitie is om dit seizoen zoveel mogelijk te spelen en daarbij belangrijk te zijn voor de ploeg. Assist afleveren en goals maken. Dat kan alleen maar door heel hard te werken en goed op je lichaam te letten.”

Aanvallend kwartet
,,De juiste voeding en drank zijn daarbij voor mij belangrijke elementen. Dat heb je allemaal nodig om topfit te worden en te blijven. Als ploeg spelen we heel aanvallend. Met Emiel, Raies en Thomas (Wendt, Roshanali en Reynaers red.) vorm ik een heel aanvallend kwartet op het middenveld. Dat betekent dat we bij balverlies heel hard moeten werken om de tegenstoot eruit te halen. Die klik is er. Als iedereen voor elkaar blijft werken kunnen we dit seizoen ver komen.”

*Achefay (nr 7.) wordt bejubeld na één van zijn goals tegen de amateurs van Ajax

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘Een-tweetje: ,,Emiel en Noordwijk, dat is een één-tweetje”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)