Achilles ’29 speelt komend seizoen definitief in de Tweede Divisie. De club uit Groesbeek degradeerde recentelijk uit de Jupiler League. In een ultieme poging de degradatie te ontlopen had de club een rechtszaak aangespannen tegen de KNVB. De rechter deed daarin vrijdag uitspraak en maakte daarmee een eind aan de laatste Groesbeekse hoop.

Achilles had namelijk betoogd dat de beroepsprocedure, waarin de club drie punten in mindering kreeg  van de bond, niet rechtmatig was verlopen. De rechter oordeelde echter anders en stelt dat de bond correct gehandeld heeft. Voorzitter Harrie Derks regeerde tegen De Gelderlander zeer teleurgesteld: ,,De rechter noemt onze uitleg verdedigbaar, maar geeft de KNVB toch gelijk. Je hoeft blijkbaar niet meer je best te doen om je gelijk te halen.”

De strafpunten wordt niet teruggedraaid en ook de twee andere eisen van Achilles werden niet gehonoreerd. De club had subsidiair geëist dat het duel tegen Jong PSV overgespeeld zou mogen worden, of dat het anders als 21e club aan de Jupiler League van komend seizoen zou worden toegevoegd. Het duel tegen PSV zou beïnvloed zijn omdat Achilles pas drie uur voor de wedstrijd hoorde dat de KNVB het beroep tegen de puntenaftrek afwees, en de club op dat moment dus gedegradeerd was.

Jong Achilles
Door de degradatie zouden ook de beloften van de Achilles uit de voetbalpiramide kunnen verdwijnen. Jong Achilles werd laatste in de Derde Divisie B (zondag) en zou dan normaliter in de Hoofdklasse terecht komen. Omdat de hoofdmacht van Achilles nu degradeert zou het team volgens de licentie-eisen van de KNVB echter naar de Reserve Hoofdklasse moeten. Het wel of niet verdwijnen van Jong Achilles uit de voetbalpiramide is een van de vele pijnpunten tussen bond en club.

Update: De KNVB heeft een uitzondering gemaakt voor Jong Achiles. Ondanks dat de hoofdmacht van Achilles nu weer een amateurstatus heeft, mag het in de voetbalpiramide blijven. VELO en FC Boshuizen zouden morgen, zondag 11 juni, strijden om de eventueel vrij te komen plaats. Die wedstrijd is nu dus van de baan. VELO En Boshuizen kregen dat van de KNVB te horen in een sms. Eerstgenoemde club heeft laten weten bereid te zijn stappen te ondernemen tegen de bond, zo valt te lezen op tweenul.nl.

Foto: Wikimedia / Ummenie
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)