Zes weken stond Sten Admiraal langs de kant met een hamstringblessure. De eerste wedstrijd zonder de aanvallende middenvelder werd nog met 4-0 gewonnen van Wilhelmus, maar daarna ging het bergafwaarts met Foreholte. De aanvoerder moest lijdzaam toekijken hoe er slechts één punt werd behaald in vijf wedstrijden. Tegen HVV (2-0) werd er weliswaar weer verloren, maar de creatieveling kon zijn eerste minuten weer maken voor de Voorhouters.

„Dit was de derde keer in anderhalf jaar dat er een scheurtje in mijn hamstring zat’’, baalde Admiraal hardop. „De komende weken ga ik bij de fysio kijken hoe ik dat eventueel kan voorkomen, want dit is heel vervelend.’’

Terechte nederlaag
De aanvallende middenvelder kon tegen de Hagenezen weer 25 minuten spelen, maar toen was het kwaad al geschied. Al voor de rust stond Foreholte met 2-0 achter. Het elftal van Frank Bloemheuvel had ook weinig te vertellen tegen HVV. „We wisten van tevoren dat het veld lastig te bespelen was. Daarom kozen we voor de lange bal. Maar het lukte ons niet om de tweede bal te winnen en daardoor konden we maar weinig kansen creëren.’’

Daarnaast zat het in Den Haag ook allemaal niet mee voor de ploeg van Bloemheuvel. Al vanaf het begin af aan was het een harde wedstrijd waarin de scheidsrechter niet bepaald in het voordeel van de Voorhouters floot.

„Dat frustreert me altijd het meest. Ik wil invloed hebben op het spel.’’

„Daar wil ik me niet achter verschuilen, maar het helpt niet mee. In de tweede minuut kregen we al een penalty tegen die vrij makkelijk was gegeven. Dat was ook zichtbaar aan de reactie van onze spelers. Daarnaast kwam er vlak voor de rust iemand keihard in op Gido Drewes. Hij had echt zijn tweede gele kaart moeten krijgen.’’ Aan het einde van de wedstrijd kreeg Sebastiaan Bloemendaal wel een rode kaart en dus eindigden de Voorhouters het duel met tien man.

Admiraal keek de laatste weken toe hoe Foreholte na een goede start van de competitie, waarin er vier keer op rij werd gewonnen, niet meer wist te winnen. Maar zelf kon hij niks doen om zijn ploeg te helpen. „Dat frustreert me altijd het meest. Ik wil invloed hebben op het spel. Het enige wat ik nu kon doen was een beetje praten met de spelers.’’

Vormdip
Door de zesde wedstrijd op een rij zonder overwinning lijkt het kommer en kwel bij de Voorhouters, maar Admiraal denkt dat het tij zo weer kan keren in het voordeel van de ploeg van Bloemheuvel. Daarbij wijst hij op de switch van de situatie sinds de nederlaag tegen Laakkwartier (2-0).

„We gingen ook van de een op andere dag van een goede fase naar een mindere periode. Waarom zou dat dan niet andersom kunnen? Daarnaast waren de eerste paar verliespartijen ook wel verklaarbaar. Stan Spies, Sam Lemmers en ik vielen in één keer weg. Dat vang je niet zomaar op.’’

„We staan er allemaal vrij nuchter in.’’

Met de teruggekeerde 23-jarige speler hoopt Foreholte in de komende twee wedstrijden wel weer een keer te winnen. Dat moet dan gaan gebeuren tegen Concordia en Oliveo. Bij twee verliespartijen gaan de Voorhouters wel met een heel slecht gevoel de winterstop in. Toch is dat volgens Admiraal niet per se bepalend voor de rest van het seizoen.

„Dat hangt echt af van de rest van de ploegen. Tegelijkertijd denk ik dat het verschil tussen winst en verlies bij ons helemaal niet zo groot is. Alle ploegen in deze klasse zitten zo dicht bij elkaar. Er is genoeg aan te merken op ons spel, maar als we al een klein beetje beter spelen kunnen we misschien wel weer een goede serie neerzetten.’’

Dan is het echter wel essentieel dat er weer kansen worden gecreëerd en de focus op het verbeteren van het aanvalsspel ligt, want dan komen de resultaten volgens Admiraal vanzelf wel weer. „We staan er allemaal vrij nuchter in. We bevinden ons echt niet in een vreselijk gat.’’

Archieffoto: Jeannette Kloet