Jesse Reinders verdedigt komend seizoen de clubkleuren van Quick Boys. De linksbenige middenvelder (20) komt over van ADO Den Haag, waarvoor hij sinds zijn twaalfde speelde. Reinders begon met voetballen in zijn geboortedorp Noordwijk.

Reinders tekent op Nieuw Zuid voor een jaar, met een cluboptie voor nog een seizoen. Hij is na Guus Offerhaus (Kon. HFC), Leonard de Beste (FC Rijnvogels), Mees van Tol (Feyenoord-jeugd), Kyvon Leidsman (TOP Oss), Jordi Blom (FC Volendam) en Timon Fikkert (Katwijk) de zevende aanwinst voor de komende voetbaljaargang.

Reinders beschikte bij ADO Den Haag over een aflopend contract. Hij maakte in augustus zijn debuut in de hoofdmacht tegen MVV en kwam dit seizoen in totaal tot drie optredens.

In aanleg een middenvelder
Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff geeft op de clubsite een tipje van de sluier wat betreft de mogelijkheden met Reinders. “Met het aantrekken van Jesse zijn de opties voor op de linkerflank vergroot. In beginsel zien we hem als middenvelder, maar hij kan ook als linksback uitstekend uit de voeten. Jesse is comfortabel aan de bal, heeft inzicht en beschikt over een goede (steek)pass.”

Jesse is de zoon van Arnold, voormalig profvoetballer van FC Groningen en aanvoerder van het kampioenselftal van Noordwijk in 1999. Arnold bemoeide zich niet met de keuze van zijn zoon, vertelt laatstgenoemde.

“Hij zegt dat ik moet doen wat mij het beste lijkt. Natuurlijk is hij wel benaderd door zijn omgeving toen men lucht kreeg van de interesse van Quick Boys. Ik zei tegen hem dat ik zo’n goed gevoel had overgehouden aan het gesprek. ‘Waarom zou je het dan niet doen’, zei hij tegen mij. Ook hij vindt Quick Boys een prachtige club. Mijn vader bewaart heel goede herinneringen aan de onderlinge derby’s.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: Quick Boys vindt nieuwe doelman bij dorpsgenoot Katwijk
Check ook: Hoe is het met Arnold Reinders? 


POPULAIRE BERICHTEN