Uiteindelijk bleef de schade redelijk beperkt voor Kagia na het uitduel bij VVC FC, waarin de eerste seizoensnederlaag werd geleden (4-1). Concurrenten Zandvoort en IJmuiden verspeelden ook dure punten. Kagia blijft koploper, maar kan volgende week achterhaald worden door VVC.  

De coach van Kagia, Anton Wijsman, was reëel na afloop van de verloren derby. ,,Deze 4-1 nederlaag is zeker niet geflatteerd. VVC heeft het slim aangepakt. Ze hebben onze sterke punten uitgeschakeld en ons op onze zwakke punten gepakt. Dat is hun verdienste uiteraard. Mijn ploeg heeft aanvallend te weinig gebracht.”

Afgetroefd
Zijn collega Rini van Roon was content met de winst. ,,We hebben vanaf het begin de toon gezet. Mijn ploeg begon zeer scherp, dat was ook een van mijn opdrachten vandaag. Met scherpte, passie en strijd hebben we Kagia afgetroefd. Ook veel tweede ballen waren voor ons. We moesten deze pot winnen om de aansluiting te behouden. Dat we binnen een kwartier op 1-0 kwamen, gaf ons veel vertrouwen.”

En dat moment werd door Jasper de Bie vakkundig afgerond na een flitsende aanval over de rechterflank. Een fikse tegenslag voor de Kagianen. Een van de uitblinkers bij VVC was middenvelder Rezgar Kasim. Van Roon: ,,Normaliter speelt Kasim centraal. Ditmaal had ik hem op rechts geposteerd om meer ruimte te creëren op de flank. Hij zette perfect de lijnen uit.”

,,Wij moeten gewoon zorgen dat we mee blijven doen. We hebben een goede ploeg met veel inhoud.”

Kagia kon er in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover stellen. Alleen Alain van Kesteren werd gevaarlijk met een kopbal die over ging. De beste kansen waren voor VVC. Als de ploeg effectiever was geweest, dan had de score al voor de pauze hoger kunnen uitvallen. Twee of drie keer kon VVC vrij opduiken voor keeper Sander Hogervorst, maar De Bie en Martens verslikten zich. Vlak voor de rust gaf Broxterman het goede voorbeeld en passeerde hij Hogervorst wél voor de tweede maal: 2-0. Een behoorlijke tik voor Kagia, net voor de rust

Met man en macht
Met Patrick Schaap in de ploeg moest het tij worden gekeerd. Dat leek ook te gaan gebeuren. Kagia drong stevig aan, maar de goal viel aan de andere kant zeven minuten na rust. Ruben Guba kon na een corner vrij inschieten en leek het pleit te beslechten: 3-0. Maar Kagia toonde veerkracht en kwam direct tot 3-1 terug via Tijs van der Schinkel. En Kagia leek door te pakken. Met man en macht ging de ploeg van Wijsman in de aanval om de aansluitingstreffer te realiseren. Maar het bleef bij dreigementen van Kagia-kant. In de tegenaanval was het weer Kasim die met een crosspass de opening vond. De daaruitvolgende corner werd door Elroy Knol ingekopt in de 84e minuut: 4-1. De wedstrijd was gespeeld en werd professioneel uitgevoetbald door VVC.

Wijsman was na afloop allerminst in paniek. ,,We hebben nu zeven wedstrijden achter de rug. Aan het einde van de competitie worden de prijzen verdeeld. Er zijn nog meer kapers op de kust en het zal hopelijk bovenin spannend blijven. Wij moeten gewoon zorgen dat we mee blijven doen. We hebben een goede ploeg met veel inhoud. Voor de rest is het uithuilen deze week, heel snel.”

VVC – Kagia 4-1 (2-0). 12. De Bie 1-0, 40. Broxterman 2-0, 53. Guba 3-0, 54. Van der Schinkel 3-1, 84. Knol 4-1.

Kagia: Hogervorst, Malhi, Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Van Kesteren (45. Schaap), Lamboo, (75. Verdegaal), Ligtenberg

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)