Alan Campfens nam zondagmiddag na drie jaar afscheid van Warmunda. Dat deed de veertigjarige oefenmeester met een 2-1 thuiszege op FC Rijnland, waardoor de Warmonders voor het eerst sinds vijf verloren wedstrijden op rij weer eens als winnaar van het veld stapten. ,,Eindelijk krijgen we een beloning voor hoe we de laatste weken spelen, mooi ook dat het op de slotdag gebeurt”, zei een trotse Campfens, die aan het begin van zijn periode op Het Overbos het grootste succes boekte. 

Twee jaar geleden promoveerde Warmunda voor het eerst in de clubhistorie van de Vierde Klasse naar de Derde Klasse. Campfens en zijn team hebben op die manier de voetbalclub wat meer op de kaart gezet. ,,Het waren echt drie mooie jaren”, keek de trainer terug.

,,Ik heb zondag ook echt genoten van de hele dag. Wij wonnen zelf, Dames 1 werd kampioen en het tweede won ook nog. Het afscheid van de club vond ik ook mooi. Met veel vrijwilligers heb ik in de loop van de jaren een band opgebouwd. Sommigen stonden zelfs met tranen in hun ogen en dat doet me dan wel wat. Ze vinden het jammer, maar gunnen mij ook wel deze stap.”

,,Na de eerste seizoenshelft stonden we natuurlijk fenomenaal hoog, eigenlijk té hoog.”

In zijn eerste jaar in de Derde Klasse eindigde Campfens voorlaatste met Warmunda, dat dit seizoen één plek hoger is gefinisht. ,,Na de eerste seizoenshelft stonden we natuurlijk fenomenaal hoog, eigenlijk té hoog. Daarna hebben we toch behoorlijk wat perikelen gehad hier.”

,,Zeker ook omdat er veel spelers geblesseerd raakten of om andere redenen tussentijds vertrokken. Mede daardoor zijn we wel flink gezakt op de ranglijst, maar toch heeft een aantal spelers zich fantastisch ontwikkeld. Ik noem een Koen Mastemaker, Nick Arnst en Menno en Brian van Noort. Zij zijn enorm gegroeid. Zeker Brian is spelbepalend op dit moment en dat is belangrijk voor de toekomst van deze club.”

,,Als trainer hoop je natuurlijk ooit dat er zo’n kans langskomt. Nu is het een mooi moment.”

Brian van Noort maakte ook zondag tegen FC Rijnland met twee goals het verschil. Voor rust scoorde hij een ‘fantastische’ treffer en in de tweede helft zorgde hij voor de winnende goal (2-1). ,,We waren geduldig. Rijnland heeft een prima selectie met een aantal uitstekende voetballers, maar conditioneel hadden zij een groot verval. Daar zijn we goed mee omgegaan.”

,,Verder wil ik een compliment maken naar Vincent Solleveld. Hij toont altijd veel emotie in het veld en haalde nog wel eens wat gele kaarten. Dit seizoen waren het er slechts drie. Dat wil ik nog wel even noemen.”

Vakantie
Inmiddels staat Campfens te ‘popelen’ om aan de slag te gaan bij VVSB als assistent van hoofdtrainer Jack Honsbeek. ,,Als trainer hoop je natuurlijk ooit dat er zo’n kans langskomt. Nu is het een mooi moment, ik heb er ontzettend veel zin in. Maar eerst straks even vakantie vieren.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘De cirkel is rond voor Vincent Solleveld’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC