width=

Het was een feest voor jong en oud afgelopen zaterdagmiddag op De Boekhorst. Het grote Ajax startte haar voorbereiding op het nieuwe seizoen in Noordwijkerhout. Ondanks dat de oefenwedstrijd zelf geen moment spannend was, genoten de mensen met volle teugen van de middag.

Normaal gesproken parkeert men de auto in een straal van honderd meter van het complex van VVSB af. Echter moest er deze keer pas op de plaats gemaakt worden. Was je drie kwartier van tevoren aanwezig? Dan was de kans groot dat je bij wijze van spreken je auto bij het Oosterduinse Meer moest neerzetten.

Ruim 3000 mensen waren aanwezig bij het treffen tussen de bekersensatie van 2016 en de recordkampioen van Nederland. Bij de rust stond het al 0-5. Teun Bijleveld (2x), Kaj Sierhuis (2x) en Dani de Wit maakten de treffers voor de Amsterdammers. Ondanks de grote achterstand verdween de pret geen moment naar de achtergrond.

Miljoenen
Het contrast was natuurlijk groot tussen de spelers van Ajax en VVSB. Bij de eredivisionist deden miljoenenaankopen als Perr Schuurs, Hassané Bandé en Zakaria Labyad mee terwijl bij de thuisploeg onder andere Max van de Boog, Stefan Immerzeel en Ramon Hoek van de zaterdag 1 meededen. Laatstgenoemde moest op het laatste moment noodgedwongen zijn kaartje voor het Hardcore-festival Defqon verkopen.

,,Daarnaast was het leuk dat jongens van de zaterdag 1 mee konden doen. Ik wil niet dat die gasten zich achtergesteld voelen bij de club.”

Ook in het tweede bedrijf werd het niet spannend. Alhoewel de ploeg van Jack Honsbeek wat meer op de helft van de tegenstander terecht kwam, werd het al snel 0-6. Klaas-Jan Huntelaar rondde een mooie aanval af met een simpele voetbeweging. De aanvaller, die doelpunten op het EK, WK, de Champions League en Europa League maakte, was bij uitstek de meest populaire Ajacied. Zijn handtekening was na afloop erg gewild bij het enthousiaste publiek. Bandé maakte kort voor tijd nog de 0-7.

Handtekeningen
,,Voor de club was deze middag fantastisch”, vertelde Honsbeek na afloop van het duel. ,,Voor ons was het een goede week waarin de selectie elkaar beter kon leren kennen. Daarnaast was het leuk dat jongens van de zaterdag 1 mee konden doen. Ik wil niet dat die gasten zich achtergesteld voelen bij de club. Het zijn toch échte clubjongens. Die moet je niet in het harnas jagen.”

Ook debutant Timo Ruigrok keek zijn ogen uit na afloop. ,,Dit is mooi om een keer mee te maken. Ik moest in het begin wel even wennen aan het tempo, maar het was een mooie dag voor de club. Ik denk dat we met een tevreden gevoel kunnen terugkijken”, aldus de nieuwkomer.

Na het laatste fluitsignaal brak er een groot feest los op het veld in Noordwijkerhout. De jongste supporters klommen over de borden en bestormden het veld. Een ware ‘pitch invasion’ was gaande op De Boekhorst. Een paar handtekeningen werden uitgedeeld en waarna de spelers onder begeleiding van de stewards richting de kleedkamer gingen. Tijdens die route vroegen enthousiaste dames van het thuispubliek of ze de handtekening en het shirt van Sierhuis en Carel Eiting mochten hebben. Het tweetal lachte erom en verwees ze naar de rij met fans die bij de bus stonden te wachten.

Labyad
De handtekening van Labyad, de nieuwste miljoenenaankoop van het stel, was het meest gewild. Ook trainer Erik ten Hag mocht met veel aanhangers op de foto. De trainer nam daar rustig zijn tijd voor en zag het met een grote glimlach aan. Waarschijnlijk hield hij in zijn achterhoofd dat er op elk moment bekend kon worden gemaakt dat Dusan Tadic, een Servische speler van Southampton die actief is op het WK, gepresenteerd kan worden voor een totaalbedrag van zeventien miljoen.

De spelers van Ajax wandelden naar de bus en gingen nog maar eens voor de duizendste keer op de foto met de supporters. De ploeg gaat volgende week op trainingskamp naar Dortmund en moet daar worden klaargestoomd voor de voorrondes van de Champions League. De kantine stroomde ondertussen ook aardig vol. De voorzitter van VVSB, Arjan Broekhof, zag dat het allemaal goed geregeld was en dat er geen incidenten plaatsvonden. Het bier stroomde en de mensen waren tevreden.

Foto’s: Frank Venema

Lees ook: Ruime oefenoverwinning voor Rijnsburgse Boys tegen Engelse tegenstander’ 

Interview Klaas-Jan Huntelaar

Samenvatting VVSB – Ajax


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels