Het 4-2 verlies bij koploper Swift was allesbehalve een resultaat waar Valken ’68 zich voor hoefde te schamen, maar toch had Jaber Akhrif er stevig de pee in. ,,Een overwinning was overdreven geweest, maar we hadden niet verdiend om met lege handen te staan.”

Valken speelde volgens Akhrif een prima eerste helft, maar sneed zich door concentratieverlies vlak voor rust in de vingers. ,,We gaven eigenlijk niets weg. Kwamen weliswaar met 1-0 achter door een goede vrije trap, maar daar konden we niet veel aan doen. Vervolgens kwamen we op 1-1 door mij en hadden we een prima uitgangspositie. In de 42e en 44e minuut maakten we twee domme fouten en stonden we plots met 3-1 achter.”

Swift laten leven

Beteuterd zochten de Valkenburgers de kleedkamer op. In het tweede bedrijf kwamen de Valkenburgers terug tot 3-2. Opnieuw was Akhrif doeltreffend. ,,Daarna hebben we ze even flink laten bibberen. We kregen twee of drie goede kansen op de gelijkmaker, maar lieten Swift in leven door die derde goal niet te maken. Vlak voor tijd werd het nog 4-2.”

Akhrif, volgend jaar spelend voor Noordwijk, sprak van een gemiste kans bij de koploper. ,,Zij hadden voorin goede voetballers, maar waren achterin kwetsbaar. Wij hebben geen elf goede voetballers, zo eerlijk moeten we zijn, en moeten het vooral van lekker beuken hebben. Maar af en toe laten we ook zien dat we goed kunnen voetballen, zoals vandaag. Het is zuur dat we daarvoor niet zijn beloond.”

Valken ’68 waande zich een aantal weken geleden reeds veilig, maar heeft door drie opeenvolgende nederlagen tegen topploegen de onderste ploegen zien naderen. ,,Het verschil met Voorschoten is nog maar vijf punten”, weet Akhrif. ,,We moeten dus nog wel wat puntjes zien te pakken. Maar als we spelen zoals vandaag zie ik dat wel goedkomen.”

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC