Oranje O20 heeft donderdag het eerste duel op het WK onder 20 jaar verloren. De Nederlandse talenten gingen in Costa Rica met 1-0 onderuit tegen Japan O20. Lissenaar Lisan Alkemade en Rosa van Gaal uit Sassenheim speelden allebei de gehele wedstrijd.

Alkemade en Van Gool behoorden beide ook tot de betere speelsters aan Nederlandse zijde. Alkemade (oud-speelster van FC Lisse) zorgde er met een aantal goede reflexen voor dat de schade tot één tegengoal beperkt bleef. Van Gool (opgeleid door Ter Leede) was bedrijvig op het middenveld en kreeg in de 68e minuut een goede kans op de gelijkmaker, maar stuitte op de Japanse goalie.

Uiteindelijk kon de zege van Japan niet onverdiend worden genoemd. Vooral de eerste helft had Nederland het zeer moeilijk. Dat het halverwege slechts 1-0 was, mocht ook op het conto van Alkemade worden geschreven.

Herstel in tweede helft
Oranje was aanvallend onmachtig, maar herpakte zich in de tweede helft. Tussen de 65e en 68e minuut waren er drie goede momenten, met onder meer een kans voor Van Gool, maar de gelijkmaker bleef uit. Nederland leek conditioneel sterker, maar kon uiteindelijk niet met een resultaat van het veld stappen.

Door de nederlaag staat de druk vol op de ketel voor het tweede groepsduel, op zondag tegen de VS. De Amerikanen wonnen hun eerste duel met 3-0 van Ghana.

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN