Oscar Alkemade legt per direct zijn functie neer als hoofdtrainer van Noordwijk. Dat heeft de club maandagavond bekendgemaakt. De dubbelfunctie van technisch manager en hoofdtrainer valt niet langer te combineren. De honneurs worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer John van Veen.

De technische commissie van Noordwijk zegt te hebben ingezien dat beide functies onmogelijk door één persoon kunnen worden uitgevoerd. Er was al besloten de functies aan het eind van het seizoen te splitsen. De tegenvallende resultaten van het eerste elftal hebben het bestuur doen besluiten deze beslissing per direct te nemen.

Alkemade werd afgelopen zomer eindverantwoordelijke voor het gehele technische beleid gemaakt. Hij tekende een contract voor twee jaar. Alkemade werkte de afgelopen jaren bij de KNVB en voor ADO Den Haag en volgde als hoofdtrainer Robbert de Ruiter op.

Noordwijk kende een goede voorbereiding en begon de competitie met vijf punten uit drie duels prima. De laaatste weken kwam de klad er echter in. Noordwijk verloor vier keer op rij en maakte zaterdag bij Katwijk (4-0 verlies) een slechte indruk. De Noordwijkers, vorig jaar gedegradeerd uit de Topklasse, staan elfde in de Hoofdklasse B.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels