De start van 2019 is bemoedigend voor Katwijk-speler Edin Bibuljica. De jonge aanvallende middenvelder tekende in januari een contract bij de A-selectie, debuteerde een week geleden op De Krom tegen De Treffers en werd na het directe vertrek van Kilian Berkhout naar Excelsior Maassluis doorgeschoven naar het eerste elftal van de tweedivisionist. 

Een week geleden al, toen het nog slechts vijf minuten betrof dat Bibuljica mee mocht spelen tegen De Treffers, was de smile van oor tot oor niet van het gezicht te krijgen van de oud-jeugdspeler van Alphense Boys en Feyenoord. Tegen Kozakken Boys kwamen daar nog eens tien minuten bij, toen hij de licht geblesseerde Robbert Susan mocht vervangen.

,,Ze leggen net even uit dat ik twee stapjes naar links of rechts moet doen, om mezelf beter te positioneren in het veld.”

Daarmee nam hij de plaats in van één van zijn mentoren. ,,Robbert en Joey Jongman coachen mij veel. Ook tijdens de training zelf. Dan leggen ze net even uit dat ik twee stapjes naar links of rechts moet doen, om mezelf beter te positioneren in het veld. Dat is prettig, daar word je zelf ook een betere voetballer van.”

Ontwikkeling
De wintermaanden zien er tot nu toe dus bizar goed uit voor 19-jarige Bibuljica, die in de zomer van 2018 tekende op De Krom. Bij die handtekening wist de in Alphen aan den Rijn wonende middenvelder dondersgoed dat hij eerst in het tweede elftal van de Katwijkers zou starten. Een half jaar later ziet de wereld er dus alweer een stuk anders uit.

,,Dat voelt goed. Ik doe mijn best. Het is een mooie beloning. Je zegt het niet zo snel over jezelf, maar misschien heb ik het wel verdiend”, lacht Bibuljica verlegen. ,,Ik ben een speler die goed aan de bal is en een goede pass in de benen heeft, ik kan ook goed draaien en wenden, ben redelijk technisch. Dat zijn mijn sterke punten.”

Het zal voor de nog redelijke tengere Bibuljica wel wennen worden om tegen het fysieke geweld op te boksen van de Tweede Divisie. Voordat hij naar Katwijk kwam, voetbalde hij vooral tussen de junioren. ,,Twee jaar bij Alphense Boys bij de A1 en negen jaar voor Feyenoord.”

,,Ik speelde in de jeugd samen met bijvoorbeeld Dylan Vente. Daar heb ik af en toe nog wel wat contact mee.”

,,Aan die tijd houd ik mooie herinneringen over. Met Feyenoord zijn we een paar keer naar buitenland geweest. Dat waren gave tripjes. Ik speelde in de jeugd samen met bijvoorbeeld Dylan Vente. Daar heb ik af en toe nog wel wat contact mee. Met de rest verwatert het een beetje. Ik houd Feyenoord zelf nog steeds wel een beetje in de gaten, maar ik ben geen di-hard fan. Ik vind het vooral ook leuk om naar de Premier League te kijken.”

Taart
Verder ligt de focus van Bibuljica vooral op z’n eigen prestaties. Als het aan hem ligt volgen er nog veel meer minuten dan de vijf tegen De Treffers en de tien tegen Kozakken Boys. ,,Die gasten hebben me tegen De Treffers allemaal gefeliciteerd met mijn eerste minuten.” Een ontgroening bleef de 19-jarige voetballer bespaart. ,,Maar ik heb die gasten wel taart beloofd.”

Foto: vv Katwijk

Lees ook: ‘Een week van lachen en huilen voor Susan’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer