De regioclubs uit de Tweede en Derde Klasse hervatten – ijs en weder dienende – zondag de competitie. In de Tweede Klasse C staan zowel voor Foreholte als Teylingen uitwedstrijden op het programma tegen respectievelijk Meerburg en RKDEO. Een treetje lager gaat Van Nispen op bezoek bij MMO en speelt Warmunda thuis tegen Stompwijk ’92.

Foreholte neemt het in de eerste wedstrijd na de winterstop op tegen nummer tien Meerburg. De Voorhouters hebben zich in Benidorm voorbereid op de tweede seizoenshelft en de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. „De intentie vanuit de groep is om te gaan voor de derde plaats. Dit zien wij graag als nieuw doel en daarmee stellen we doelstelling van een plek in de top-vijf bij. Als we goed starten na de winterstop, kunnen we zelfs als outsider nog mee gaan doen om de titel, stelde trainer Marcel Ijzendoorn. De roodwitten speelden in augustus tijdens de seizoensouverture thuis met 2-2 gelijk tegen Meerburg.

Wisseling van de wacht
Teylingen staat er halverwege niet florissant voor gezien de twaalfde plek. De zwartwitten hebben sinds de winterstop een nieuwe trainer voor de groep staan. Marc van Wonderen kwam over van Alkmaarsche Boys. Onder de Spaanse zonnestralen konden selectie en coach alvast aan elkaar wennen.

Er wordt door Teylingen afgetrapt op bezoek bij RKDEO, de huidige nummer negen, die maar één puntje meer heeft. Er kunnen dus meteen goede zaken worden gedaan op de ranglijst. Voor de roodzwarten is de doelstelling na de winterstop duidelijk. ,,Onze prioriteit is boven de elfde plek te eindigen. Daarbij moeten we minder tegengoals incasseren, en als het kan met leuk voetbal”, aldus Van Wonderen.

Ambitie
Derdeklasser Van Nispen heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug en wil na de winterstop doorpakken. De Zilkers steken hun ambities niet onder stoelen of banken en mikken op een top drie-klassering. Trainer René Ras wil zolang mogelijk mee blijven doen om de prijzen. „Uiteindelijk willen we gewoon naar die Tweede Klasse toe, via een periodetitel of kampioenschap.”

Aan Van Nispen de taak om deze ambitie waar te maken. Daar kan zondag mee begonnen worden in de uitwedstrijd tegen nummer laatst MMO. Eerder dit seizoen won de ploeg uit De Zilk de thuiswedstrijd met 3-1. Op voorhand zou je zeggen dat Van Nispen met niets minder genoegen mag nemen dan de drie punten.

Promovendus Warmunda heeft een pittig eerste competitiedeel achter de kiezen. De promovendus begon voortvarend aan de competitie, maar zakte gaandeweg de eerste seizoenshelft af en bezet nu de dertiende plaats op de ranglijst. Voor de ploeg van Alan Campfens is het zaak om snel positieve resultaten te gaan boeken en uit de gevarenzone te geraken. Wellicht kan daar zondag mee begonnen worden tegen Stompwijk ’92. De uitwedstrijd werd in augustus nog spectaculair gewonnen: 3-4.

VVSB, SJC en SV Hillegom kwamen in een aparte voorbeschouwing aan bod. Klik daarvoor hier. 

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen