Met z’n been omhoog moest Jesse Driebergen zondag de dag zien door te komen. Na een flinke charge in de slotfase van Achilles Veen – FC Rijnvogels op zijn voet, moest hij geblesseerd naar de kant. De Katwijkers hadden op dat moment al twee keer gewisseld en maakten het duel in Veen af met tien man. Daardoor kon FC Rijnvogels ook geen vuist meer maken tegen de thuisploeg. Die wonnen uiteindelijk met 1-0. Daardoor staat de ploeg van Jimmy Simons nu niet derde, maar moet het met de zesde plek even pas op de plaats maken.

Een dag later is de pijn nog niet helemaal vertrokken bij de middenvelder van de hoofdklasser. ,,De pijn zit aan de binnenkant van mijn wreef”, legt Driebergen uit. ,,Daar kreeg ik een flinke tik. De overtreding was wel rood waard. Helaas kwamen juist wij met tien man, omdat ik niet verder kon.”

Botkneuzing
,,Na de wedstrijd ben ik gelijk naar de dokterspost geweest. Daar werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Er zijn foto’s gemaakt, waaruit gelukkig bleek dat ik niks heb gebroken. Het is wel een botkneuzing. Dat kan ook zomaar twee of drie weken duren voordat ik weer op het veld sta.”

Dat kon er ook nog wel bij voor Driebergen, die verder zag dat het niet de zaterdagmiddag was van FC Rijnvogels. Vanwege een harde wind die over het veld stond, zette de thuisploeg FC Rijnvogels direct onder druk. ,,Daar kwamen we ook niet onderuit”, laat de middenvelder weten. ,,We hebben veel te weinig gecreëerd. Nu kregen we ook niet heel veel kansen tegen, maar Achilles Veen maakte er wel één in de eerste helft.”

,,Normaal zie je bij ons wel veel strijd, maar ook dat heb ik amper gezien tegen Achilles Veen.”

In de tweede helft kreeg FC Rijnvogels natuurlijk het voordeel van de wind. ,,Die helft was dan ook beter van onze kant”, vindt Driebergen. ,,Maar alsnog konden we weinig creëren. Alleen Jaap van Duijn schoot in de slotfase een vrije trap op de paal. Dat was het eigenlijk.”

,,Na een goede start in de competitie, is dit wel wat teleurstellend. We wisten ook dat de nummers één en twee zaterdag tegen elkaar speelden. Daar hadden we juist van kunnen profiteren. En normaal zie je bij ons wel veel strijd, maar ook dat heb ik amper gezien tegen Achilles Veen. Het is moeilijk te zeggen, waar het precies aan lag. Nu heeft Achilles Veen al jaren een goede ploeg. Maar wij hebben daar gewoon veel te weinig tegenover gezet.”

Liverpool – Tottenham Hotspur
En dus is het een dag later vooral balen voor de middenvelder van FC Rijnvogels, die precies in de rust van PSV – AZ nog wel even tijd had om te bellen. ,,Niet dat ik fan ben van één van de twee clubs hoor, maar ik vind het wel leuk om Nederlands voetbal te kijken.”

Ook zat de 24-jarige voetballer niet in spanning te wachten op ‘de Klassieker’. ,,Ik wacht vooral op Liverpool. Die volg ik al jaren. Ik ben een jaar of drie geleden ook naar Anfield geweest op een Nieuwjaarsdag. Dat was in de tijd dat Luis Suarez nog bij Liverpool speelde. Best een leuk team. Ze spelen straks tegen Tottenham Hotspur. Daar kijk ik echt naar uit. Misschien kan Liverpool m’n weekend nog iets beter maken.”

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Matige zondag voor ploegen uit de Bollenstreek’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude