De kinderen van het team van de week waren laaiend enthousiast over de stemming in de kleedkamer na afloop van de gewonnen wedstrijd van FC Lisse tegen DOVO (3-1). ,,Papa, het nummer ‘shirt uit en zwaaien’ kwam langs en iedereen deed mee!”, riep één van de ventjes. Het zei veel over de gemoedstoestand van de Lissenaren. Aan het begin van de competitie was de ploeg van Robbert de Ruiter zoekende en stond het zelfs in de gevarenzone. Met nog twee wedstrijden voor de winterstop staat Lisse opeens op een keurige vijfde plek in de Derde Divisie. Weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar het is duidelijk dat het juiste recept is gevonden op Sportpark Ter Specke.

„Voor de wedstrijd hebben we altijd een bespreking’’, begon doelman Erik Cummins zijn verhaal. „Dan staan de cijfers van het aantal gespeelde wedstrijden altijd op het bord. In de volgorde winst, gelijkspel, verlies en het doelsaldo. Sinds mijn komst, anderhalf jaar geleden, is het de eerste keer dat we in de plus staan’’, zei de goalie met een brede glimlach op zijn gezicht.

Goede vorm
Het zegt veel over de vorm waarin FC Lisse op dit moment zit en tegelijkertijd ook in welke fase de ploeg van De Ruiter zat. De Lissenaren hadden aan het begin van het seizoen toch wel gehoopt om zich in de top vijf van de Derde Divisie te nestelen. Na de mindere seizoensstart was dat ver uit zicht, maar nu lijkt alles anders.

„Iedereen heeft nu wel het gevoel dat we iedereen aankunnen’’, bevestigde Tom Noordhoff ook de positieve flow die er in zijn team heerst. „In onze mindere fase probeerden we de jonge jongens toch bij de hand te nemen. Positief blijven en doorgaan. Nu zijn dat soort gesprekjes niet meer nodig. Dat is duidelijk een verschil met het begin van het seizoen.’’

„We kunnen nu ook het geduld opbrengen, want we weten dat er meer ruimtes gaan komen.’’

Het helpt Lisse ook in de mentale weerbaarheid tijdens de wedstrijden. Waar een achterstand eerder in het jaar vaak niet meer omgebogen kon worden, is dat nu wel vaak het geval. „In het begin zaten we in de hoek waar de klappen vielen’’, vond Noordhoff. „Nu valt alles op zijn plek. Ons veldspel is nu stukken beter en we spelen ook met een vaste basiself. Daardoor zijn er nu bepaalde vastigheden terug te vinden in ons spel.’’

De laatste weken blijkt eveneens dat de invallers van grote waarde zijn. In het duel met DOVO vielen Tarani en Oussama Siali in. Zij waren beiden belangrijk, want Tarani gaf een assist en Siali scoorde zelfs twee goals. „De trainer zei aan het begin van het jaar ook al dat we meer spelers nodig hebben dan alleen de basiself. Dat blijkt nu maar weer’’, was Cummins tevreden.

Maar echt niet alles gaat goed, want de wedstrijd tegen de ploeg uit Veenendaal was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Voor de rust liep het aan beide kanten voor geen meter. Ballen werden snel ingeleverd en het was een beetje hotsknotsbegoniavoetbal. 

De tweede helft werd al snel ingeluid door een goal van Kevin Schmidt voor de bezoekers uit Veenendaal. Daarna raakten de Lissenaren op stoom en werd de overwinning door goals van Kubilay Köylü en tweemaal Siali binnengesleept.

„We moeten nu niet de polonaise gaan lopen’’

„Die snelle goal van ze was voor ons wel een signaal’’, gaf Kubilay Köylü aan. „We kunnen nu ook het geduld opbrengen. De trainer heeft in de rust ook rustig een paar dingen aangestipt. In de tweede helft kwamen er meer ruimtes en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.’’

Mogelijkheden
Door de winstpartij stijgt het elftal van De Ruiter naar een vijfde plek, maar HSV Hoek kan er met een wedstrijd minder nog overheen. Door de goede serie denkt Noordhoff dat er dit seizoen nog wel wat mogelijk is, al waakt hij ook voor te veel enthousiasme. „We moeten nu niet de polonaise gaan lopen, want het niveauverschil in de Derde Divisie is niet groot. Het is mooi dat we nu omhoog kunnen kijken. Wie weet dat we dan eventueel nog wel de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie kunnen spelen.’’

FC Lisse – DOVO 3-1 (0-0) 51. Kevin Schmidt 0-1, 67. Siali 1-1, Köylü 2-1, 90. Siali 3-1

FC Lisse: Cummins, Adouch, Verweij, Stevens, Perez Stoof, Rauws, Noordhoff (62. Siali), Klijbroek, Aït Afkir (69. Tarani), Duindam (88. Buijs), Köylü.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Hillegom geeft Laakkwartier een pak rammel

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)